НАСА предупреди, че към Земята приближава голям астероид

7
5282

Астероид с размер приблизително колкото голям товарен автомобил ще премине близо до Земята на разстояние по-малко, отколкото е разстоянието между Земята и Луната. Информацията е на центъра на НАСА за изучаване на небесните тела, разположен в Лабораторията за реактивно движение в Пасадина, Калифорния.

Астероидът получи името EA2 и според учените, неговият максимален напречен размер достига 40 метра. Астероидът приближава Земята със скорост 5 километра в секунда. Небесното тяло ще се приближи до нашата планета на 22-ри март в 8:53 часа наше време. Наблюденията и изчисления показват, че небесното тяло EA2 ще прелети близо до Земята на разстояние 300-304 хиляди километра, което е по-близо от разстоянието между Земята и Луната – 384 хиляди километра.

През 2021 година космическата агенция на САЩ планира да изведе в космоса роботизираната станция Lucy за изучаване на седемте големи астероида на Слънчевата система. През 2025 година Lucy трябва да се приближи до малкия астероид 52246 Donaldjohanson, който се намира в пояса на астероидите между Марс и Юпитер. След това Lucy ще посети астероидите 3548 Eurybates, 15094 Polymele, 11351 Leucus и 21900 Orus. А през 2033 година апаратът трябва да изучи бинарния астероид 617 Patroclus и неговия спътник Menoetius.

Към днешен ден НАСА е регистрирала над 90% от големите астероиди с размер над един км, които могат да бъдат заплаха за нашата планета.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
1 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asen
asen

winter is coming

Уикипедия реадактор
Уикипедия реадактор

Омръзна ми от фалшиви новини! Не виждате ли че профила не е верифициран, но по пътя на логиката дали и Калдата някъде верифицирана в социалните мрежи

Сорос е боклук
Сорос е боклук

Кой ти каза, че тази новина е фалшива? Защо не направиш малко анализ на написаното и да погледнеш какво казват световните медии и кого цитират, преди да лепнеш „фалшива новина“, малограмотни сте, малограмотни.

пипи
пипи

Язък, таман си купих нови гуми.

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Брус Уилис ще го гръмне!!!!

Fatma
Fatma

Фалшива новина

Мачуджамбо
Мачуджамбо

Всяка година по минимум един път някой реве по тая тема, а когато опасността стане реална всички мълчат, докато не се разбие в някой град.