НАТО: Полша трябва да има право да осъществява кибератаки срещу Руската Федерация

10
32

Потенциални цели могат да бъдат контролирани от Русия средства за масова информация

 

Неправителствената американска организация „Атлантически съвет“ публикува документа „Въоръжаване с цел сдържане. По какъв начин Полша и НАТО трябва да се противопоставят на една въстанала Русия“. Докладът съдържа(pdf) предписания за Варшава относно необходимите политически действия и незабавни военни приготовления в случай на заплаха срещу балтийските страни и Полша от страна на Русия.

Според този документ, Полша играе ключова роля в защитата на Европа и трансатлантическата зона. Особено по отношение на кибербезопасността Варшава е длъжна да се убеди, че нейните радио и цифрови протоколи за обмен на данни са надеждно шифровани. Всички комуникации на Министерския съвет и въоръжените сили трябва да са със строго конфиденциален характер.

Полша трябва да сключи договори с въоръжените сили на държавите членки на НАТО и различните компании, които работят върху укрепването на кибербезопасността и усъвършенстването на сегашната кибервоска на страната.

Варшава трябва да анонсира, че си запазва правото да води кибер-настъпателни действия срещу Руската Федерация. Според публикувания документ, потенциални цели могат да бъдат Московското метро, снабдяването на Санкт Петербург с електрическа и друга енергия, както и контролираните от РФ средства за масова информация. В доклада се казва още, че Полша трябва да разработи стратегия за водене на информационна война с помощта на социалните мрежи, която да спре пропагандата от страна на РФ.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

„Въоръжаване с цел сдържане – Най-голямата глупост и заблуда на овцете ! Точете си ножовете пък после не ги ползвайте ? Еми така не може да бъде , щом се готвят оръжия значи ще се използват !

_nib_
_nib_

И щото поляците са им набрали от векове на руснаците-будалите също като нашите гъз.близци ще изпълнят съвета на НАТО.Тва трябва да си много кьорав и прост.Все едно мравка да се репчи на мечка.Тъпи,тъпи та чак вдлъбнати.Евала на унгареца-Орбан.Гледа и защитава интересите само на страната си и тегли майна на интересите на великите сили.

urkqsrk
urkqsrk

Кой според теб дърпа конците според теб? Ама разбира се че хамериканските пе*ер*си дето не спряха да бъркат с хемафродитските си органи навсяакъде където могат нищо че е на другия край на света и това изобщо не ги засяга. Ма те нали само за мир мислят, а как най добре се постига мир?- Като събираш сили на границата с Русия и правиш военни учения, но разбира се като използваш всички глъмави, подкупени, и лесни за манипулиране политически фигурки, които управляват държавите (включително и нашите пе*дер+си бойко и росенчо)

tyrmyk
tyrmyk

Цитат:


Потенциални цели могат да бъдат контролирани от Русия средства за масова информация


Оправете встъпителното изречение, моля! Тарудно е да се намери какъвто и да е смисъл в него.

Agentpat™
Agentpat™

urkqsrk, поздравления за коментарът ти!

Agentpat™
Agentpat™

Просто руските хакери ще смажат полските дупедавци!

Sharo Sharing
Sharo Sharing

Хмм а как звучи: Русия заявява, че си запазва правото за превантивен ядрен удар срещу САЩ, с цел контролиране на кибер атаките на НАТО идващи от Полша.

Интересно колко от вас знаят какво да направя, ако чуят по НСРПО (Национална система за ранно предупреждение и оповестяване, или така наречените „сирени“):
„Внимание! Внимание! Внимание! Опасност от радиоактивно замърсяване! Опасност от радиоактивно замърсяване! Опасност от радиоактивно замърсяване!“
А тези, които случайно знаят, дали това което биха направили би имал някакъв ефект?

urkqsrk
urkqsrk

Ако руснаците изстрелят ракетите ние ще сме най малко засегнатите, защото сме на другия край на света от америка. Проблема е когато американците изстрелят ракетите към Русия.

Azhen
Azhen

Да знаеш и да не знаеш ако нямаш бункер или си близо до такъв , така или иначе с живота ти какъв го знаеш е свършено.Кошмари съм имал с тези сирени за ранно предупреждение …