fbpx
18.8 C
София

НАТО: Полша трябва да има право да осъществява кибератаки срещу Руската Федерация

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Потенциални цели могат да бъдат контролирани от Русия средства за масова информация

 

Неправителствената американска организация „Атлантически съвет“ публикува документа „Въоръжаване с цел сдържане. По какъв начин Полша и НАТО трябва да се противопоставят на една въстанала Русия“. Докладът съдържа(pdf) предписания за Варшава относно необходимите политически действия и незабавни военни приготовления в случай на заплаха срещу балтийските страни и Полша от страна на Русия.

Според този документ, Полша играе ключова роля в защитата на Европа и трансатлантическата зона. Особено по отношение на кибербезопасността Варшава е длъжна да се убеди, че нейните радио и цифрови протоколи за обмен на данни са надеждно шифровани. Всички комуникации на Министерския съвет и въоръжените сили трябва да са със строго конфиденциален характер.

Полша трябва да сключи договори с въоръжените сили на държавите членки на НАТО и различните компании, които работят върху укрепването на кибербезопасността и усъвършенстването на сегашната кибервоска на страната.

Варшава трябва да анонсира, че си запазва правото да води кибер-настъпателни действия срещу Руската Федерация. Според публикувания документ, потенциални цели могат да бъдат Московското метро, снабдяването на Санкт Петербург с електрическа и друга енергия, както и контролираните от РФ средства за масова информация. В доклада се казва още, че Полша трябва да разработи стратегия за водене на информационна война с помощта на социалните мрежи, която да спре пропагандата от страна на РФ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини