Китайските медици са почти готови с ваксина срещу коронавируса

6
4622
ваксина

Китайските власти смятат, че епидемията от новия коронавирус ще бъде победена в най-кратки срокове. Причината за това е разработената вече ваксина, която успешно позволява да се формира имунитет у хората.

Въпреки че все още крайният продукт, който би трябвало да помогне за спирането на коварния вирус, не е готов и трябва да се „доработи и тества допълнително“, в най-скоро време се очаква пускането на работеща ваксина. Това съобщи китайският посланик в Москва Чжан Ханухей.

Според него до края на февруари нещата в Китай ще започнат да се нормализират, а в световен мащаб епидемията дори няма да се доближи до случващото се в азиатската страна.

„В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията“, каза посланикът, цитиран от ТАСС. „Освен в центъра на епидемията в повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията, мисля, че този момент ще настъпи по-късно – някъде през март“, заяви още Ханхуей.

Новината обаче до някаква степен противоречи на информацията от днес, гласяща че властите на китайския град Ухан са открили 195 случая на повторно заразяване, което според специалисти означава, че създаването на ваксина е почти невъзможно. В редица случаи повторното заразяване става броени часове след като организмът на пациентите се е преборил с вируса и техните анализи са били чисти.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
NACHO
NACHO

Човечеството тука се сблъска със достоен противник !

Николай Зарев
Николай Зарев

Човечеството срещу америка!

Иван
Иван

Срещу пияните ушанки руски по скоро.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Онея с бункерите за милиони, сега ще се смеят на нямащите.

Запознат
Запознат

Аха да станат готови и се оказало, че са почти готови.
Един уважаващ себе си журналист, ако беше написал заглавие на материала, то щеше да гласи например така:
„Китайските медици са близо до одобрението на ваксина срещу коронавируса“

Палатката
Палатката

Гледам, в момента върви оферта, avast av за $30, няма ли да свърши работа???