Един изключително неочакван пример за това, какво можем да направим в космоса – астронавт на НАСА, беше обвинен, че е проникнал в банковите сметки на бившия си партньор, докато се е намирала на борда на Международната космическа станция.

Странното обвинение бе отправено срещу астронавтката на НАСА Ан Макклайн, която води битка за развод с бившия си партньор Самър Уордън.

Обвиненията от Уордън са повдигнати, когато забелязва, че в електронното ѝ банкиране е влизането без нейно разрешение, от IP адрес към компютърната мрежа на НАСА. След като проучва историята, бивш офицер от разузнаването на BBC обвини Макклейн, че е проникнала в банковите сметки на бившата си партньорка, докато е на борда на МКС.

Уордън каза пред KPRC, че банката USAA, е дала доказателства на адвокатите, че Макклейн е получила неправомерен достъп до банковите ѝ сметки.

„Бях шокирана и ужасена от дързостта ѝ, като се опасявах, че това може да ѝ се размине. Искаше ми се това да остане лично.“, казва тя.

Предисторията

Уордън подава жалба до Федералната комисия по търговията, а член от семейството ѝ, също подава жалба до вътрешния офис на главния инспектор на НАСА. В жалбата, обвиняват Макклейн за кражба на самоличност и неправомерен достъп до личните финанси на Уордън, съобщава Ню Йорк Таймс. Адвокатът на Макклен, каза пред вестника, че астронавтката просто е проверявала все още общите финанси на двойката.

Драмата се разгръща, когато Макклайн беше планирала да проведе първото изцяло женско пътуване до космоса, заедно със своята колежка Кристина Кох. Това космическо пътуване, получи много критики, когато астронавтът Ник Хейг замести Макклейн. НАСА каза по това време, че решението е на самата Макклейн, тъй като не разполагат с астронавтски костюми с нейните размери, и тези на Кристина Кох.

Ан Макклейн остава астронавт за НАСА и заяви, че няма да коментира лични въпроси. Делото за развод предстои да приключи през октомври.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за