Няма да можем да се върнем към нормален начин на живот преди 2021-а, предрича специалист

11
8486
Protection, Prevention of Coronavirus Covid-19

Голям учен и експерт в подготовката и реакцията срещу пандемии предупреди американските граждани, че нормалният начин на живот няма да се възобнови до 2021 година. Али Нури, президент на Федерацията на американските учени, обяснява пред DailyMail, че за връщането към нормалното ежедневие имаме нужда от ваксина. Това може да отнеме и повече от година.

Притесненията на вирусолога са, че може да има няколко вълни на разпространение на коронавируса

Според него социалната изолация в САЩ ще продължи до края на май, възможно е дори да заеме част от юни.

Няма как да има магическа дата, на която всичко да стане нормално. Ще има преходен период.  Дори да има сериозен контрол над кривата на заразяване и огнищата да намаляват, трябва да сме внимателни с премахването на ограниченията.

А и според него, САЩ е далеч от пика на вируса, което е мантра на някои институции. Даде за пример провинцията Ухан, където все още има различни ограничения. Властите там осъзнават, че рискът не е преминал и все още хората сe призовават да останат вкъщи при възможност.

Той е категоричен, че за справянето с COVID-19 има нужда от много по-широко тестване, не само за откриване на нови заразени, но и за откриване на хората, които вече са изградили имунитет. Заради големия брой хора, които изкарват болестта безсимптомно, без тестване няма как да се извлекат данни и да се правят заключения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари