Световноизвестни учени в областта на изкуствения интелект се присъединиха към Samsung Research

0
566
Д-р Себастиан Сънг и д-р Даниел Лий ще помогнат за проучването и развитието в сферата на AI

Samsung обяви, че към екипът на компанията се присъединяват двама водещи експерти от областта на експерименталния изкуствен интелект.

Д-р Х. Себастиан Сънг е професор Евнин в Института по неврология и катедра „Компютърни науки“ в университета в Принстън. Д-р Даниел Д. Лий пък е професор и председател на фондация UPS във Факултета по инженерни и приложни науки към Университета на Пенсилвания. Световнопризнатите учени ще имат водеща роля в разширяването на глобалните възможности за научноизследователска и развойна дейност на Samsung в сферата на изкуствения интелект.

Фокусът на работата на д-р Сънг и д-р Лий ще бъде насочен към изграждането на фундаментални изследвания в областта на изкуствения интелект. Именно това би спомогнало за разширяване на човешкото познание, както и ще бъдат увеличени възможностите за революционно бизнес влияние.

„Samsung е компания с дългогодишна история в сферата на иновациите, стремяща се към максимално използване на потенциала на изкуствения интелект.“, каза д-р Сънг. „Очаквам с нетърпение да започна своята работа в екипа на Samsung и да помогна за бъдещото развитие на изкуствения интелект.“

Д-р Сънг е изтъкнат изчислителен невролог. Той първоначално е изучавал теоретична физика в Харвардския университет. Преди да се присъедини към Принстънския университет през 2014 г., той работи като изследовател в Bell Labs и e професор в Масачузетския технологичен институт (MIT). Сънг е част и от Консултативните комитети на Стратегията за панканадски изкуствен интелект. Както и на програмата на Канадския институт за напреднали изследвания (CIFAR). Той също е член и на обществото „Макс Планк“. Носител е на наградата „Hoam“ за инженерство през 2008 г., както и автор на Connectome.

Д-р Даниел Лий е второто попълнение в екипа на Samsung Research. Той също един от водещите учени в сферата на AI и роботиката. Придобива бакалавърска степен по физика от Харвардския университет и докторска степен от MIT. След като работи като изследовател в Bell Labs, през 2001 г.  се присъединява към Факултета по инженерство и приложни науки в Университета на Пенсилвания. Лий е член на Асоциацията за напредък на изкуствения интелект (AAAI). Сътрудник е към Института по електротехника и електроника (IEEE). Член е на Изпълнителния съвет на Фондацията за системи за обработка на невроданни (NIPS).

 „С нетърпение очаквам да започна работата си в Samsung Research и да спомогна за разработването на технологии от следващо поколение“, каза д-р Лий. „Основните изследвания и разбиране на машинното самообучение и роботизираните системи ще бъдат от ключово значение за реализирането на  AI потенциала.“

Черпейки вдъхновение от функциите на човешкия мозък, двамата учени съвместно разработват алгоритми за машинно самообучение чрез неотрицателно матрична факторизация. По-късно д-р Сънг създава електронна схема, моделирана спрямо мозъчната кора и показана на корицата на сп. „Nature“, като и  показва един от първите ходещи роботи с реконструирани схеми на мозъчните връзки с AI.

Лий е разработил редица водещи алгоритми за машинно самообучение в допълнение към иновативни роботизирани системи. Той е пионер в сферата на модерните алгоритми за самообучение, които черпят вдъхновение от мозъчната невронна верига.

Лий е бил и ръководител на изследователски екипи. С тях съвместно изграждат усъвършенствани умни роботи, изпълняващи различни задачи. Включително автономни автомобили, хуманоидни роботи и колективни роботизирани  екипи.

През изминалата година, Samsung  Research  се реорганизира като усъвършенстван център за научноизследователска и развойна дейност към SET Business на Samsung Electronics. Наскоро, направлението създава глобални AI центрове в пет страни – Корея, САЩ, Великобритания, Канада и Русия.  Samsung Research планира да увеличава броя на AI центровете и специалистите в екипите си, за да продължи и разшири проучванията и развитието си в сферата на изкуствения интелект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари