Страхотен бум в ОАЕ за закупуването на клонирани камили

2
615

Първата клонирана камила се появи в Дубай през 2009 година в резултат от сложен научен експеримент. Към днешен ден Центърът за репродуктивни биотехнологии очаква раждането на още 28 клонирани камилчета, като те всичките са поръчани и предварително платени от най-богатите притежатели на подобни животни. Сега в тази страна се наблюдава истински бум за закупуване на клонирани камили. Основната причина за това е, че с помощта на биотехнологиите е възможно да се хакнат правилата на престижните състезания по красота за камили, както и правилата на състезанията за скорост и издръжливост на камилите.

Всяка година в Обединените Арабски Емирства се провеждат специализирани конкурси за красота на камилите. Тези животни винаги са били традиционно средство за придвижване по пясъците на Арабския полуостров, а след това станаха символ на традиционната култура на персийския залив. Журито оценява формата на техните гърбици, дължината на шията, формата на ушите и тяхното цялостно телосложение. Организират се надпревари и дегустация на камилско мляко. През 2018 година наградният фонд на този конкурс бе в размер на $57 милиона. За да постигнат победа притежателите на тези животни използват редица нечестни хватки – слагат ботокс на камилите, коригират формата на техните уши и т.н. Поради тези причини през 2018 година бяха дисквалифицирани 12 участника.

Ето защо към днешен ден на мода са клонираните камили, които са достъпни само за най-богатите клиенти, чиито камили като правило, вече са побеждавали при тези състезания и конкурси, а сега се подготвят техните клонинги.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари