Това лято мъжката част от населението получи своето мечтано мобилно приложение – DeepNude. Приложението си беше откровено скандално, провокативно и воайорско. След като придоби огромна популярност, самите му създатели се оттеглиха от сцената, обяснявайки, че това е бил експеримент, а не пошъл проект, с който искат да забогатеят. Преди дни GitHub премахна от хранилищата и последните останки от DeepNude, след като създателите му бяха качили изходния код на приложението за използване от който пожелае. Самите разработчици прекратиха съществуването му преди това, след като заявиха, че не са очаквали то да придобие подобна популярност и въпреки, че голите изображения са били с воден знак, те са осъзнали, че с него може да бъде злоупотребено.

„DeepNude използва интересен метод да разреши често срещан проблем с изкуствения интелект, така че би бил полезен на изследователи и разработчици, работещи в сфери, като модата, киното и визуалните ефекти“, написаха на GitHub страницата си авторите на приложението.

DeepNude използваше технология, сходна с така популярния deepfake алгоритъм, за да преобразуват снимки на жени в техни голи изображения, и ако може да се доверим на Vice и други медии – доста успешно. А сега, след кончината на приложението, дойде ред на мошениците.

Десетки измамнически страници, видеоклипове в YouTube и профили в социалните мрежи уверяват, че може да свалите безплатно версия на DeepNude. Не бързайте да го набирате в Google и да го сваляте, защото това е най-вероятно зловредна програма, съобщава специалист по информационна сигурност с псевдоним Frost от профила си в Twitter. Зловредните версии на DeepNude съдържат всякакъв тип зловреди, като троянски коне и вируси. Схемата, която мошениците използват в YouTube е популярна и от други случаи – кратко видео, което трябва да покаже, че това в действителност е реална версия на DeepNude, заглавие на видеото обикновено с големи букви и активно използване на удивителни и линк за сваляне в описанието към клипа.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Разум
Разум

А откъде можем да изтеглим работещо 🙂

Клон
Клон

За един преател питам и аз 😀

Да живее СОРОС!
Да живее СОРОС!

От Pornhub