Новата политика на Facebook е удар по цените на акциите на компанията

0
1764

Акциите на Facebook значително загубиха от стойността си след плановете за промяна на новинарската лентата на социалната мрежа.

Изявлението на основателя на Facebook Марк Зукърбърг относно промяната на алгоритъма за новинарската лента на потребителите в социалната мрежа, предизвика значително колебание на пазара. По данни на агенция Bloomberg, в петък на 12 януари, след анонса на нововъведенията, цената за акция на компанията падна с 4.4%.

В абсолютни цифри, загубата за Зукърбърг възлиза на 3,27 млрд. долара. Съответно, капиталът на 33-годишния предприемач за кратко време намаля от 77,3 млрд. на 74 млрд. долара. Въпреки това, най-вероятно следващите колебания ще възвърнат на Facebook предварителната стойност, защото от компанията обещават да помогнат на своите бизнес клиенти с адаптация към новата схема, отбелязва новинарската агенция Ройтерс.

Спомнете си, че вчера от социалната мрежа съобщиха, че съвсем скоро, новинарската лента ще започне по-често да показва постовете на приятелите, а приоритетът към медийните публикации и компаниите ще намалее.

Зукърбърг изрази надежда, че ако този ход се окаже верен, то в дългосрочен план това ще се отрази и положително върху бизнеса на Facebook.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари