Новата Windows 10 ще намали спадането на производителността от пачовете за Meltdown и Spectre

24
2119

В началото на тази година гръмна скандалът с хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre в процесорите на Intel. Малко след това се появиха пачове за тези уязвимости, които обаче имаха твърде неприятен ефект: понижаване на производителността до 30%.

Google успя да намери начин максимално да намали влиянието на пачовете върху производителността на процесорите. Методът получи името Retpoline и през изминалите месеци показа, че почти не оказва влияние на производителността.

Сега Microsoft възнамерява да използва същия метод в своята операционна система. Следващото голямо обновяване Windows 10 19H1, което трябва да излезе през пролетта на 2019 година, вече ще се разпространява с интегрирана Retpoline технология, включена по подразбиране. Първите версии на обновяването вече излязоха и тестерите започнаха да тестват резултатите от този метод.

Интегрирането на Retpoline в ОС Windows 10 бе потвърдено и от един от водещите специалисти на Microsoft, работещ върху ядрото на Windows.

Тестерите споделят, че версията 19H1 на Windows 10 демонстрира в бенчмарковете значително увеличение на скоростта за обмен на данни, особено при работа с блокове данни с малки размери.

Да се надяваме, че следващият голям ъпдейт няма да се превърне в цирк, както стана с October 2018 Update.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари