fbpx
4.8 C
София

Нова мобилна услуга за родителски контрол

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Разработена е нова мобилна телефонна услуга, която позволява на родителите да четат SMS-ите на децата си, да контролират кого те добавят в контактите си и дистанционно да изключват телефона им. Системата за безопасност дава на възрастните пълен контрол над телефона през компютър и е предназначена за защита на деца на възраст от 8 до 16 години.

Тази услуга, разработена от фирма Bemilo, е насочена към разтревожени родители, които се страхуват, че децата им могат да имат достъп до неподходящи материали на техните лични телефони. До сега те са били зависими от настройките на самите телефони, които се смятат за твърде объркващи и трудно достъпни.

Системата на Bemilo, която ще се предлага в мрежата на Vodafone, позволява на майките и бащите да контролират настройките, използвайки определена уебстраница, до която само те имат достъп. Сайтът трябва да бъде свързан директно към SIM картата на телефона, което означава, че всички съобщения се прехвърлят автоматично, за да бъдат прочетени, независимо дали са изтрити или не. Услугата също така позволява на родителите да преглеждат потенциални „приятели“, преди те да се добавят в контакти, и да настройват точен таймер за включване. Телефонът може да бъде свързан с този на родителите, така че да имат достъп до него по всяко време.

Подобна услуга за родителски контрол беше представена от AT&T преди няколко години. Vodafone я предлагат с предплатена SIM карта за допълнителни ?2,95 на месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини