fbpx
7.9 C
София

Пакистан блокира Twitter заради възможно богохулство

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Правителството на Пакистан блокира Twitter поради страхове, че може да се разпространят богохулни снимки. Сайтът отказал да премахне съобщения за страница във Facebook, която подтиквала да се качват изображения на пророка Мохамед.
От Facebook се съгласили да отговорят на загрижеността на Пакистан, но длъжностните лица не е успели да убедят Twitter да направи същото.

Забраната до голяма степен е без значение за технически грамотните потребители. Много от хората, които използват Twitter, подпомогнати от онлайн статии в пакистанските медии, успели да заобиколят забраната и в резултат последвали голям брой гневни съобщения, насочени срещу спирането на сайта.

Според някои наблюдатели правителството на Пакистан повтаря грешката от 2010 година, когато Facebook беше блокиран в продължение на две седмици заради страницата Everybody Draw Mohammed. Подобни действия носят на тези страници още по-голяма публичност.

Това не са първите опити на правителството в Пакистан да ограничи достъпа до интернет страници в страната. Освен блокирането на Facebook и Twitter, властите са се опитвали да контролират разпространението на съобщения, обидни за определени фигури в управлението, а прегледът на интернет трафика е бил приеман като национална защита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини