Нова предложена промяна в Ethereum предизвика недоволството на майнърите

4
4149

Ново предложение за подобряване на Ethereum (EIP) пристигна в момент, когато майнери и разработчици на Ethereum вече са в противоречие помежду си по отношение на предходен EIP, който трябваше да бъде интегриран през юли.

Напрежението между майнърите и разработчиците на популярната криптовалута ескалира през последните седмици EIP-1559, който се очаква да промени стойността на таксите за трансфер и добив на Ethereum, като същевременно това ще повлияе значително на приходите на майнърите.

Съгласно новото предложение, EIP-3368, наградите за блок ще бъдат незабавно увеличени до три ETH и след това по-късно намалени до един ETH в продължение на две години, след като EIP 1559 беше въведен, за да облекчи въздействието върху майнърите от последните промени в Ethereum.

В неотдавнашна публикация в Twitter разработчикът на Ethereum Тим Бейко представи предложението EIP-3368 и насърчи общността на Ethereum да обсъжда най-новото предложение за подобрение. Бейко обаче подчерта, че EIP-3368 все още не е приет или планиран за въвеждане, казвайки следното:

„За да бъдем всички наясно, този EIP не е приет, нито дори още е насрочен за въвеждане. Той е само предложен и изглежда е едно от най-обсъжданите неща от майнърите на криптовалутата през последните няколко седмици. Ако търсите начин да участвате в добиването на криптовалута с висок ливъридж, сега е моментът.“

Показване на сила

Въпреки че много крипто майнъри и дори цели пулове за копаене са в опозиция срещу EIP-1559, новината, че надстройката ще бъде внедрена през юли, доведе до това, че много майнъри започнаха да заплашват да организират „демонстрация на сила“, като пренасочат мощността си към един пул за 51 часа.

След като обаче беше предложен EIP-3368, популярната организация за крипто добив Red Panda Mining обеща подкрепата си за предложението и заяви, че няма да участва в демонстрацията на сила.

Въпреки че сега изглежда, че майнърите и разработчиците може да се подготвят за компромис, дискусиите във форума на Ethereum Magicians предполагат, че EIP-3368 все още е тема, която разделя на два лагера мнозина. В същото време миньори вече отговориха на Twitter публикацията на Red Panda Mining, за да потвърдят, че не са отменили плановете си за груповата демонстрация.

Вероятно ще разберем повече, когато внедряването на  EIP-1559 приближи през юли, но дотогава общността на Ethereum вероятно ще остане разделена в това отношение, както и по отношение на новопредложената EIP-3368.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари