Нова услуга на Napster конкурира iTunes на Apple

2
20

Napster ще пусне отдавна обещаната услуга за наем на музика за преносими плеъри – Napster to Go. Това ще бъде първата компания, която ще подкрепи новия модел за „наем“ на музика за определен период от време (като след изтичане на срока музиката не може да се слуша повече). Този нов модел ще конкурира музикалния магазин iTunes, който в момента е доминиращ на пазара за легално сваляне на музика от Интернет.

За новата услуга Napster to Go, потребителите ще трябва да плащат такса от $14.95 на месец, като ще могат да зареждат неограничено количество песни и да ги слушат на съвместими MP3 плеъри. Песните ще могат да бъдат слушани само докато клиентът плаща месечната такса.

Компанията има намерение да вложи $30 милиона за маркетингова кампания на новата услуга с телевизионни реклами на Super Bowl в неделя, за да покаже на хората предимствата на новата услуга в сравнение м тази на Apple, съобщава представител на компанията.

Тази нова услуга, която вече няколко месеца е в ограничен тестов период, е първата сериозна заплаха за господствто на iTunes, като използва новата copy-protection система (система за защита от копиране) на Microsoft.

Новата технология на Microsoft позволява на специални MP3 плеъри да следят лиценза на всяка една песен и да забраняват слушането й ако срокът, кодиран в самата песен, е изтекъл.

Даже и RealNetworks, който винаги е съперничал с компанията на Бил Гейтс, има намерение да пусне нова версия на музикалния си магазин Rhapsody с новата технология на Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари