Новият автопилот на Tesla ще се предлага като абонамент с цена $100 месечно

17
1265

Пакетът от функции на системата за автономно управление Full Self-Driving ще стане достъпен за притежателите на електромобилите Tesla през второто тримесечие на тази година. Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че новият автопилот ще се предлага като абонаментна услуга с месечна цена $100. Генералният директор на Tesla добави, че FSD системата ще започне да се предлага в края на месец април и най-късно в началото на юни.

В новата FSD са включени нови функции и усъвършенствани варианти на предишните. Новият автопилот ще има навигация, автоматично престрояване, самостоятелно паркиране, извикване на паркирания автомобил към местоположението на неговия собственик, правилна идентификация на всички пътни значи и правилна реакция на всички ситуации със светофари.

Да си припомним, че Tesla възнамерява до края на тази година да представи изцяло самостоятелен автопилот от 5-то ниво. Това вече е технически възможно, но трябва да се изчака разрешението на регулаторните органи. От друга страна, засега Tesla не е представила прототип на автопилот с възможности от 5-то ниво.

Според публикуваната от Electrek информация, месечният абонамент за използването на Full Self-Driving е $100. В края на миналата година Мъск заяви, че новият автопилот ще може да бъде закупен като опция към новите електромобили на Tesla при цена $10 000. Засега не се знае, дали тази възможност остава или FSD ще се предлага само като абонамент.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари