8.6 C
София

Новият ъпдейт за Windows 10 донесе неприятен бъг

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи кумулативното обновяване за месец август 2021 година за операционната система Windows 10. Този ъпдейт добави твърде неприятен бъг.

Започнаха да се натрупват жалби на потребителите на Windows 10, че след инсталирането на ъпдейта KB5005033 престава да работи стандартната клавишна комбинация Alt + Tab. Тя се използва предимно за бързо превключване между отворените програми прозорци и е полезна за геймърите, понеже дава възможност бързо да се премине в режим на цял екран. Сега притежателите на персонални компютри и лаптопи с Windows 10 започнаха да се оплакват, че натискането на Alt + Tab води до появата на черен екран, от който е невъзможно завръщането в играта.

Същият бъг се проявява и по друг начин. Steam потребителите отбелязаха, че натискането на Alt + Tab след инсталирането на пача KB5005033 просто минимизира току-що стартираната игра и тя продължава да работи в таскбара, но няма възможност със същата комбинация от клавиши геймърът да се завърне към играта. Необходимо е тя да бъде отново стартирана от менюто, което не е много добро решение.

Потребителите се опитаха да избегнат този бъг по два начина. Първият е  деинсталирането на това обновяване и връщане към предишното състояние на операционната система. Това не е добро решение, понеже по този начин се премахват и обновяванията по безопасността. Вторият метод не работи за всички компютърни системи, но все пак го има. Необходимо е да се изключи уиджета Microsoft News и Interest и проблемът с превключването между отворените програмни прозорци изчезва.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини