fbpx
3.7 C
София

Новият японски изкуствен интелект е по-умен от повечето ученици от горните класове

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Японски учени създадоха програмен изкуствен интелект, който е по-умен от повечето ученици от горните класове. Това показаха резултатите от приемните изпити за обучение в висше учебно заведение.

Според създателите си, софтуерният робот Torobo-kun без особени усилия е издържал изпитите по английски език за кандидатстване в японски колеж и събра повече точки, отколкото средно статистическия ученик от последните класове. Само за 12 месеца роботът двойно е подобрил своите резултати и е увеличил шансовете си за постъпване в университета в Токио – най-престижното учебно заведение в Япония.

Миналата година на тестовете по английски език програмата набра 52 точки. Лабораторията NTT разработва този софтуер заедно с Националния институт по информатика (NII), който всъщност съставя и моделира базите данни.

Проектът е стартиран през 2011 година и има за цел да зачисли този изкуствен интелект в университета в Токио към 2021 година. Последните тестове показаха, че програмата Torobo-kun може да издържи приемните изпити на 80% от частните висши института на Япония. Изкуственият интелект Torobo-kun е решавал тестове по английски и японски език, математика, история и физика.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
tERROR85
tERROR85
7 години

Впрочем тоя ИИ спокойно ще бъде приет в който и да е Български университет с отличен без да се напряга много 🙂

tERROR85
tERROR85
7 години

„Я да го накарат да сътвори нещо – есе, преразказ…“
Чек па такива извращения с машината 🙂

monster951
monster951
7 години

хах очаквах японците да изпреварят останалите! 🙂

TTTT30
TTTT30
7 години

A.com, в базата му данни не са били вкарани и тестовете , нали се сещаш , че сам е трябвало да стигне до определен извод за тест или да реши задача по геометрия примерно ?!!!!!! А , защо учениците НЕ запълнят своята база с данни. От нашите училища в момента излизат ученици , които ги интересува само чалгата и фейсбук. И тостерите са по умни от тях. Мнооого жалко и страшно :nono: :speak:

RJ45
RJ45
7 години

Всичко с времето си.

A.com
A.com
7 години

За какъв изкуствен интелект говорят тогава?

zoidss
zoidss
7 години

Естествено, че става дума за база данни. В крайна сметка това е софтуер. Ако направят робот, който прави есе и преразказ, значи ще може и да кърми…

The Admiral
The Admiral
7 години

Направо и совалка да измисли и да я подкара… нали понеже това е наука, върху която се работи от векове….

A.com
A.com
7 години

Прави ли ви впечатление, че въпросният робот е решавал тестове? За тестове по математика, физика, история, даден език му трябва солидна база данни.
Я да го накарат да сътвори нещо – есе, преразказ…

1Force1
1Force1
7 години

Яяя, Скайнет няма да е американски, а джапански.

Нови ревюта

Подобни новини