fbpx
-14 C
София

Новият японски изкуствен интелект е по-умен от повечето ученици от горните класове

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Японски учени създадоха програмен изкуствен интелект, който е по-умен от повечето ученици от горните класове. Това показаха резултатите от приемните изпити за обучение в висше учебно заведение.

Според създателите си, софтуерният робот Torobo-kun без особени усилия е издържал изпитите по английски език за кандидатстване в японски колеж и събра повече точки, отколкото средно статистическия ученик от последните класове. Само за 12 месеца роботът двойно е подобрил своите резултати и е увеличил шансовете си за постъпване в университета в Токио – най-престижното учебно заведение в Япония.

Миналата година на тестовете по английски език програмата набра 52 точки. Лабораторията NTT разработва този софтуер заедно с Националния институт по информатика (NII), който всъщност съставя и моделира базите данни.

Проектът е стартиран през 2011 година и има за цел да зачисли този изкуствен интелект в университета в Токио към 2021 година. Последните тестове показаха, че програмата Torobo-kun може да издържи приемните изпити на 80% от частните висши института на Япония. Изкуственият интелект Torobo-kun е решавал тестове по английски и японски език, математика, история и физика.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини