Новият Chrome за Android не може да се инсталира на стари устройства

9
5077

Google започна тестването на 64-битовата версия на уеб браузъра Chrome за Android през месец юли миналата година. Сега вече приложението може да бъде инсталирано, но не и от притежателите на стари мобилни устройства.

Ето какви са системните изисквания за 64-битовия Chrome: устройството трябва да работи под управлението на мобилната операционна система Android 10 и нагоре, необходими са минимум    8 GB оперативна памет. За да се провери дали във смартфона се използва най-новата версия на Chrome в адресния ред на браузъра е достатъчно да се въведе chrome://version и да се натисне Enter.

Ако на мобилното устройство работи най-новата версия на браузъра, то в реда с номера на версията в скоби се показва, че това е 64-битова компилация. Като основно подобрение на новия браузър Google посочва значително повишената производителност и подобреното управление на паметта. По принцип 64-битовите приложения предлагат по-добра производителност за сметка на повечето използвана памет, повишена информационна безопасност, по-ниска консумация на електрическа енергия и поддръжка на функции, които не са достъпни за 32-битовите приложения.

Да напомни, че от месец март тази година Google задължава разработчиците да качват само 64-битови приложения в магазина Google Play, но старите 32-битови програми ще си останат достъпни както преди. Очакванията са през 2022 година да се поддържат единствено 64-битови приложения за ARM процесори.

2.6 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари