Новото обновяване за Windows 10 срива Linux подсистемата

21
1708

Microsoft възнамерява да оправи проблема с ново обновяване.

Представеното на 12-ти март тази година кумулативно обновяване KB4489868 (известно и като 17134.648), предназначено да премахне редица уязвимости, както и коварната грешка 1309, възникваща при инсталирането и деинсталирането на файловите формати MSI и MSP, донесе допълнителни проблеми на всички потребители. Оказа се, че новият ъпдейт срива работата на Linux подсистемата (Windows Subsystem for Linux, WSL), интегрирана в ОС Windows 10.

Според публикуваната в официалния сайт на Microsoft информация от техническата поддръжка на корпорацията, „след инсталирането на обновяването възниква грешка при опит за стартиране на клиента Secure Shell (SSH) от WSL подсистемата„.

Програмистите на Microsoft вече работят върху отстраняването на грешката и обещаха да оправят новия проблем с подготвеното ново обновяване. Въпросният ъпдейт се очаква да бъде представен в рамките априлския „вторник на обновяванията“. Като временно решение се препоръчва изключването на някои опции в настройките. Не са дадени по-задълбочени подробности.

Аналогична ситуация възниква при инсталирането на друг ъпдейт – KB4489886 (компилация 16299.1029) за Windows 10 v1803, Както и при предишния случай, Microsoft обеща да оправи проблема с ново обновяване.

Само преди седмица софтуерният гигант обяви, че операционната система Windows 10 автоматично ще деинсталира проблемните обновявания. Засега не се знае, дали тази съвсем нова функция ще се използва в този случай.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
11 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
16 Автори на коментарите
pen4oalen ProstRadoLinuxахъм Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
PeppermintOS
PeppermintOS

Всеки ден проблем след проблем с тъпите им ъпдейти..вярвам,че и най-закоравелите промити мозъци ще узреят най-после да търсят алтернатива на тази толко недодялана ОС.

Да почакаме
Да почакаме

Споко! Така както е тръгнало до 1-2 години М$ ще си направи собствена Линукс ОС:) Тъкмо ще им помогне за IoT към което се стремят уж:)

дфсдф
дфсдф

Тея съвсем му отърваха края

Шакарон
Шакарон

Слочаенос.

Кольо
Кольо

Това с честите ъпдейти, е като ремонтите на софийските улици. Едни и същи улици ги ремонтират по 10+ пъти, а през това време убиват на хората SSD-тата от презаписи.

Morgan
Morgan

Спокойно, ремонта още не е завършен.

РММ
РММ

Какво ще е това SSD, дето е умряло от презаписи? Аз имам 2 на по 3 години и нещо и едно на около 2 години, все още са на по 95+ % живот, на по 7/17/10 TB записи, ползват се за системни и какво ли не почти денонощно, само най-старото е на 88%, другите са на по над 95% ?!?

Кольо
Кольо

Тия новите QLC и тия които идват след тях OctaLC
„EXCLUSIVE: MICRON Plans To Introduce Octa-Level (OLC) NAND“
с 8 бита в клетка, които сигурно ще се презаписват от 10 до 100 пъти, максимум.

Rado
Rado

Къде го прочете това за презаписването? Някакви доказателства имаш ли? Мислиш ли, че Micron ще пуснат подобен продукт, който издържа неколкократен запис? Хайде мисли малко, преди да пишеш глупости!

Dave
Dave

Интересно че оня W10 дето преди коментираше всеки път как уиндоус 10 е велик и работи изрядно вече не се мярка. Сигурно му се е ъпдейтнала десятката и вече не може да си пусне компютъра…

djagi
djagi

Много прости момченца пишат тук, с промити мозъчета. Ъпдейти излизат и за най-скапания софтуер, дето е 2 мб. програмката. Какво остава за най-ползваната ОС в света, която непрекъснато се развива. Вижда се, че тези дето пишат не ползват Windows 10, противното би означавало шизофрения. Да, обаче като не ползват 10, от къде знаят добър ли е или не? Говорят се едни неща наизуст, колкото да не заспят пред клавиатурата.
Съвършен софтуер, без бъгове, такъв няма и никога няма да има. Какво остава за ОС, ползвана от милиарди по света, с най-различни нужди и хардуер.

Дебилиън
Дебилиън

Без бъгове софтуер няма. Но в някои операционни системи като FreeBSD например има доста сериозен контрол за качеството на софтуер влизащо в репозиториумите. Докато за уиндоус се цвъка огромно количество софтуер 99% от който е боклук и омазва и без това крехките регистри. Най добрите затворени системи и досега си остават AIX и HP-UX. Просто работят безотказно.

no more
no more

Дам,а би ли обяснил как стотици ъпдейти не ми сриваха нищо последните 4-5 год. в уйндоус 8.1 примерно,преди това още толкова в уиндоус 7 пак не помня да е имало такива поразии след ъпдейти.Тя уин 10 така се е развила,че я налагат насила последните 4 години…………нещо толкова добро би ли имало нужда от това?

djagi
djagi

На мен 10 не ми е сривал никога нищо, на 3 настолни и 4 лаптопа в семейството, но няма да твърдя, че 10 е без никакви проблеми, просто при мен е така.

Rado
Rado

При мен също на няколко различни машини няма и не е имало проблеми. А го ползвам откакто е излязал. Освен това не ползвам антивирусни на моя лаптоп и на десктопа, деактивирал съм defender, постоянно тествам и инсталирам игри и различни програми и все още не съм имал проблеми.

ахъм
ахъм

Милиарди да, но или доволно тъпи, или не все още не проумели , че Windows 10 е хуйня без бъдеще и си карат по инерция с него заради предишни велики Windows достижения – но златните времена на 7цата и XP са в миналото, а бъдещото с 10ката просто e мрачно.

alen Prost
alen Prost

Мноо съм прост и промит – ползвам 7 и 10. Pls, изведи ме от заблудата и ми кажи, какво му е по-доброто на 10 СЕГА, за да не съм вече прост.

no more
no more

Брей,не успяха да пуснат ъпдейт дето не срива или съсипва нещо и това си е!То и това е не е лесно………едно читаво нещо да не пуснеш за 4 години не е лесна работа.

садасд
садасд

Сега следва ъпдейт на ъпдейта, който ще премахне ъпдейта дето прецаква ъпдейта 🙂
Микромека му работа. Последният им читав Windows е 7.

Linux
Linux

Затова не се занимавайте да слагате W10, директно Linux. Аз направих така от много време.

pen4o
pen4o

Дидко списвача много хитро си вдига акциите като пише новини с такава тематика. Всичката паплач от онзи умрял сайт, му се връзват на акъла и коментират.