12.1 C
София

Някои американски щати забраниха продажбите на мощни геймърски компютри

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

От първи юли 2021 година в редица американски щати влязоха в сила нови законови норми, засягащи консумацията на електрическа енергия от различните битови устройства, включително и персоналните компютри. Заради тях жителите на тези щати вече не могат да си купят някои от особено производителните модели геймърски компютри.

Новите правила важат за Калифорния, Колорадо, Хаваи, Орегон, Върмонт и Вашингтон поради влезлият в сила нов закон за консумация на електрическа енергия, който бе приет в тези щати.

Ограниченията засягат вече сглобените компютри и моноблочни компютърни системи, но не се отнасят до отделните компоненти и системни блокове. Те както преди могат да бъдат свободно закупувани поотделно, след което няма проблем да бъде сглобена необходимата конфигурация.

Според тази информация, популярната компания производител на компютри Dell вече е обявила, че спира продажбите на мощни геймърски компютърни системи в шестте американски щата. Очаква се, че съвсем скоро същото ограничение ще въведе и Acer.

Да отбележим, че от 9-ти декември тази година в този забранителен списък освен стационарни компютри,мощни лаптопи и мобилни игрови системи ще бъдат включени и мониторите с висока кадрова честота и висока консумация на електрическа енергия, както и лаптопите с няколко дисплея. Има производители, които продават лаптопи с два и дори повече дисплеи.

Абонирай се
Извести ме за
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини