„Няма път назад“: притежателите на електромобили изобщо не искат да се връщат към ДВГ

14
2431

Според проведеното във Великобритания изследване, по-малко от 1% от притежателите на електромобили са разочаровани от своята покупка и искат отново да се върнат към бензинов или дизелов автомобил. Най-доволни са собствениците на VW ID.3, Tesla Model 3 и Kia e-Niro.

Резултатите от това изследване на водачи на електромобили, живеещи във Великобритания, потвърдиха фундаменталната промяна в отношението на купувачите към екологически чистите автомобили. Самото изследване бе проведено през месец ноември тази година от аналитичната компания Zap-Map, която помага на притежателите на EV да намират най-удобните станции за зареждане.

Над 2000 души от запитаните, които са 91% от всички участвали в изследването, са отговорили с „Не, благодаря“ на въпроса дали искат да заменят своя електромобил с автомобил, базиран на двигател с вътрешно горене. Положителен отговор са дали под 1%. Останалите няма точно мнение по въпроса.

Друг характерен момент е че изцяло електрическите модели са получили повече положителни отзиви в сравнение с хибридите.

От различните модели електрически автомобили, най-добри впечатления е направил VW ID.3, а второто място са си разделили Tesla Model 3 и Kia e-Niro.

Причините не са само екологически. Електромобилите предлагат много по-голямо ускорение, безшумни са и се управляват по-лесно. Това са основните причини всеки, който си е закупил електрически автомобил, въобще да не иска да се завръща към автомобил с ДВГ.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари