Обновеното обновяване на Windows 10 губи файлове от архивите

14
1284
Windows 10

В началото на месеца Microsoft представи голямото есенно обновяване за операционната система Windows, но съвсем скоро се разбра, че то без предупреждение изтрива потребителските файлове от диска. Софтуерният гигант бе принуден да спре разпространяването на ъпдейта. Малко по-късно излезе пача KB4464330, който е обновяване на голямото обновяване. Корпорацията заяви, че внимателно е проучила въпроса за загубата на потребителските данни и е премахнала грешките от подобен тип.

Но в края на миналата седмица потребителят на Reddit с никнейм ToppestOfDogs откри нов неприятен бъг във Windows 10 October 2018 Update. Това е некоректното разархивиране на файловете от архив, което отново може да доведе до загуба на потребителски данни.

При разархивиране на стандартен Zip архив от файловия мениджър, операционната система не копира файловете с едни и същи имена от архива и в папката, където трябва да стане разархивирането. Това става без никакво предупреждение – няма го програмният прозорец предлагащ опциите за замяна, пропускане или сравнение на файловете.

Може би е добре, че Windows 10 не презаписва файловете, но поради липсата на този програмен прозорец, потребителят може да си помисли, че е разархивирал всичко. Ако след това изтрие архива, може да изгуби скъпоценни данни, които едва ли вече ще успее да възстанови.

Изходът от тази ситуация засега е само използването на външни програми за компресия и архивиране на данните.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
DavededalstrayheadГелетоКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MCMXLVIII
MCMXLVIII

Аз за пръв път чувам за „обновено“ обновяване.. D;

Valentin
Valentin

Звучи ми като ремонт на ремонта. Все едно ГеПиГруп са писали есенния ъпдейт, а Фандъка го е тествала.

хххгфхх
хххгфхх

Е, как?! А ремонт на ремонта на ремонта в София? :))))))
Та, същото е!

ev57tim
ev57tim

Най обикновено обновено обновяване. Какво толкова?

Радослав
Радослав

Никога не използвам вградения архиватор в Windows, има достатъчно добри безплатни архиватори, примерно 7-zip, Bandizip и т.н.

съмнение
съмнение

Започвам да се притеснявам, че единствено дебили вече разработват Уиндоус

Чеко
Чеко

Те като дебили разработват нещо, а ти като не си разработил нищо какъв си? Що не разработиш нещо по-добро?

ms нещастници
ms нещастници

Ти въобще в час ли си? Тази функционалност за ZIP папки съществува от времето на Windows XP, а още по-важното е че е работила безпроблемно досега. Що за малоумници са у Майкрософт да я омажат в 10ката?

Кольо
Кольо

Когато човек е прав, няма нужда да се съмнява. От колежите и седянките изпълзяват тъпи кодери, които само лепят, режат и пак лепят готови библиотеки, докато най-после приложението по което бачкат успее да „запали“ и заработи, с повече, или по-малко съмнителна ефективност. Истински програмисти, останаха колкото са оцелели въобще възрастни хора от поколенията обучавали се и практикували преди 3-4 десетилетия. Сегашните „програмисти“ с виШу, се затрудняват още в момента, в който се наложи да напишат ръчно няколко реда нов код и почват да спамят теми да им се даде акъл, в поне по няколко технически форума едновременно.

Гелето
Гелето

С неконтролираното увеличение на кода ще става все по-зле и все по-трудно да се каже в кратки (бета) срокове каква е причината. В бъдеще ще сме свидетели на тотално абсурдни бъгове, много от които ще позлатят за дни откривателите си … отварят се огромни възможности момчета …

strayhead
strayhead

А този прозорец, който не се появява, също има един много голям бъг, като не ти предлага да смениш името на файла, а само да го презапишеш или пропуснеш. Напоследък често се сблъсквам с абсолютно аматьорски грешки и неадекватни решения от страна на Майкрософт. Дано да се стегнат, защото не вървят на добре нещата.

dedal
dedal

От една страна е нормално. В един код с размерите на Под Игото трудно се намира грешка == заместени с != .От друга страна MS се опитват да вадят версия на 4-6 месеца и нямат време да премахнат голяма част от бъговетр. Опитват се да вадят версии като при Linux но имат 2 недостатъка. 1. Липсата на капацитет. Ubuntu има ужасно голяма общност която MS няма как да си купят ( или стоят едни 20 000 програмиста на свободна практика срещу едни 2000 които са на заплата, но заработват и на черно) 2. Не знаят стабилни ли искат да са… Виж още »

dedal
dedal

MS трябва да решат, вечния XP, или пълна кочина през 6 месеца.

Dave
Dave

Именно, ХР-то си работи идеално, също и седмицата а тая боза пълна с бъгове 10 на която трябва да трепериш дали след някой ъпдейт няма да ти замине всичката информация – не мерси.