Обновеното обновяване на Windows 10 губи файлове от архивите

14
1473
Windows 10

В началото на месеца Microsoft представи голямото есенно обновяване за операционната система Windows, но съвсем скоро се разбра, че то без предупреждение изтрива потребителските файлове от диска. Софтуерният гигант бе принуден да спре разпространяването на ъпдейта. Малко по-късно излезе пача KB4464330, който е обновяване на голямото обновяване. Корпорацията заяви, че внимателно е проучила въпроса за загубата на потребителските данни и е премахнала грешките от подобен тип.

Но в края на миналата седмица потребителят на Reddit с никнейм ToppestOfDogs откри нов неприятен бъг във Windows 10 October 2018 Update. Това е некоректното разархивиране на файловете от архив, което отново може да доведе до загуба на потребителски данни.

При разархивиране на стандартен Zip архив от файловия мениджър, операционната система не копира файловете с едни и същи имена от архива и в папката, където трябва да стане разархивирането. Това става без никакво предупреждение – няма го програмният прозорец предлагащ опциите за замяна, пропускане или сравнение на файловете.

Може би е добре, че Windows 10 не презаписва файловете, но поради липсата на този програмен прозорец, потребителят може да си помисли, че е разархивирал всичко. Ако след това изтрие архива, може да изгуби скъпоценни данни, които едва ли вече ще успее да възстанови.

Изходът от тази ситуация засега е само използването на външни програми за компресия и архивиране на данните.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари