Оборудват с модерни таблети екипажа на Международната космическа станция

0
20

С модерни таблети и играчки по мотиви от хитовата игра Angry Birds ще бъде оборудвана единствената космическа станция, с която разполага човешката цивилизация. Джаджите ще бъдат качени в космоса по време на следващите два полета на Руската космическа агенция, информира Space.com.

В пакета са включени два броя от таблетите iPad 2 и плюшени играчки, изобразяващи птичките, които са главни герои в платформения пъзел, който покори света – Angry Birds. Първо до станцията ще бъдат закарани таблетите, които ще попаднат в ръцете на астронавтите още през този месец, за когато е предвиден поредният снабдителен полет до МКС. През ноември играчка, изобразяваща червената закръглена птичка от Angry Birds ще прави компания на тримата астронавти, които ще заминат за станцията, за да сменят част от колегите си в космическата лаборатория. МКС има постоянен екипаж от шест души, като половината от тях се сменят на всеки няколко месеца, по предварително определен график.

Птичката ще има важна роля по време на излитането на транспортната ракета с астронавтите следващия месец. Тя няма да се намира в товарния отсек, а ще бъде с хората и когато играчката започне да плува във въздуха, те ще разберат, че официално са напуснали Земята и вече са в космоса.

Официалната информация от NASA за таблетите показва, че те ще бъдат използвани само за забавление на екипажа и няма да вземат участие в провеждането на каквито и да е експерименти. Подобни волности се позволяват много рядко, тъй като качването на товари в космоса е доста скъпо. На екипажа на МКС не се позволява да вземе със себе си почти никакви лични вещи, освен няколко снимки и други леки предмети. Дори дрехите на астронавтите са ограничени само до най-необходимото за оцеляване в космически условия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари