Около 56% от бившите служители оправдават кражбата на корпоративна информация

0
37

Според резултатите от глобално изследване, проведено от Symantec, половината от напусналите или съкратените служители за последните дванадесет месеца, продължават да съхраняват ценна конфиденциална информация от старото си работно място, а 40% от тях смятат да използват тази информация на бъдещата си работа. Тези резултати показват, че възгледите и поведението на работниците по отношение на интелектуалната собственост са в разрез с провежданата политика на голяма част от компаниите.

Според проведеното запитване, 62% от служителите считат за приемлив преноса на документи чрез лаптопи, таблети, смартфони и онлайн услуги за обмен на файлове. Голяма част от тях въобще не изтриват чувствителната информация, понеже не смятат, че нейното съхранение е опасно. Най-тревожното, според изследването е това, че 56% от служителите не считат за престъпление използването на конфиденциална информация от конкуренцията.

Ето как, по-опасни за една компания са не външните атаки, а обикновените служители, които си присвояват конфиденциална информация, която постепенно изтича към конкуренцията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари