fbpx
28.8 C
София

Събиране на електроенергия от обкръжаващата среда

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Немски студент е конструирал прибор за зареждане на акумулаторни батерии от обкръжаващите ни електромагнитни полета. Например около високоволтовите линии за пренос на електрическа енергия, около работещи електроуреди и много други.

Устройството е снабдено със светодоиод, който показва, кога електромагнитното поле е подходящо за генериране на достатъчно силен ток за зареждане на акумулаторните батерии.

Авторът на устройството твърди, че обикновена акумулаторна батерия тип AA се зарежда за едно денонощие.

Това устройство може да бъде разгледано и от малко по-различен ъгъл: да си зареждаш акумулаторите около собствената кафе машина е едно, а от високоволтовите линии съвсем друго. Законът за съхранението на енергията все още не е отменен и тока, който подобни устройства получават се взема от ЕРП-то и за енергетиците това ще изглежда като увеличение на загубите по линията. Известни са случаи с бобини с размери 20х20 метра, които изтеглят доста енергия от далекопроводите.

Разбира се, това миниатюрно устройство едва ли ще окаже забележимо влияние и просто ще утилизира безполезно излъчваната енергия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини