Олимпийските игри ще се проведат през 2021 или ще бъдат отменени

0
140

Олимпиадата в Токио ще бъде проведена през 2021 г. или напълно отменена, а президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах обясни мотивите си пред Би Би Си в сряда.

„Не можете да наемете между 3000 и 5000 души на едно място да участват в олимпийските игри“, каза Бах пред Би Би Си Спортс в сряда. „Просто е невъзможно, спортистите се чувстват несигурни.“

Летните олимпийски игри в Токио първоначално бяха планирани да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г., но поради коронавирусната пандемия, те бяха отменени с една година и разсрочени за 23 юли до 8 август 2021 г. Параолимпийските игри също са били отменени и сега са насрочени да се проведат от 24 август до 5 септември 2021 г.

В края на месец април председателят на организационния комитет на Токийските олимпийски игри Йоширо Мори заяви, че игрите просто не могат да бъдат отлагани още веднъж, като ако те не се проведат през 2021 г., просто ще бъдат отложени, но добави, че е уверен, че събитието ще се случи през 2021 г.

В интервю за BBC Бах заяви, че отменените олимпийски игри ще бъдат „различни“ и отбелязва, че организаторите ще трябва да се съсредоточат върху „същественото“. Той не би се ангажирал с прогноза дали събитието ще се състои, ако не бъде намерена ваксина за коронавируса преди датата на откриване на игрите.

Той каза още, че провеждането на олимпийските игри зад затворени врати, без зрители, „не е това, което искаме“.

Технологичното развитие на Олимпийските игри

В съответствие с визията на олимпийските игри в Токио, предвидена още, когато бяха планирани за 2020 г., се очакваше те да бъдат най-иновативните олимпийски игри в историята и осигуряване на дългосрочно наследство в развитието на технологиите за бъдещите поколения олимпийски игри.

Така например, за игрите в Токио 2020 беше предвиден дори проект за осигуряване на роботи, които да следят за комфорта и безопасността на зрителите по време на Игрите и също така да насърчат широкото използване на роботи по време на самото им провеждане.

Миналата година дори стана ясно, че могат да бъдат включени самоуправляващи се превозни средства, какъвто проект представи автомобилният гигант Toyota, които да разнасят стоки за консумация по стадионите, от които се наблюдават игрите. Изглежда сега производителят ще има повече време да развие превозните средства. 

Сега с отлагането на олимпийските игри, се очаква те да бъдат още по-технологично развити, да положат основите на дългосрочни технологични иновации и да бъдат арена за представяне на най-новите разработки на редица компании, в това число и на проекти за умни градове. 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари