Онлайн курсовете за софтуер. Ето как да развиваме уменията си в Аула, ако сме заети и нямаме време

0
187

Знаете ли, че вече може изцяло онлайн да посетите курс по специализиран софтуер и да вземете удостоверение за придобитите знания?

Едно от важните умения за повечето експертни професии е работата със специализиран софтуер, но повечето хора нямат възможност да отделят време след работа или събота и неделя за пълно обучение.

Ако и вие искате да се развивате, но нямате много време, то онлайн обученията идват на помощ. Въпреки че стават все по-популярни, има много хора, които не познават предимствата на това да се учиш онлайн и тук ще споделим няколко полезни съвета и информация.

Какви са предимствата на онлайн обученията

Ще разгледаме на фокус учебен център Аула и техните компютърни курсове, за да покажем как може да придобиете умения бързо и лесно онлайн. В този учебен център може да вземете подробни обучения по софтуери като AutoCAD, Excel, Photoshop, 3ds Max и други над 30 софтуера.

Предимствата на онлайн обучението са много, но най-голямото е, че пестите време и пари. Нямате двете основни ограничения – време и местоположение. От една страна не губите време за транспорт до мястото на курса, от друга може да го посещавате в удобно за вас време. За едно това може да е сутрин, за други в обедната почивка, трети може да предпочетат уикенда. Вие избирате, вместо това да е фиксирано от организаторите. Дори може да използвате „дупки“ в програмата си, за да напреднете в курса.

Друго предимство е, че вместо преподавателят да каже нещо и ако го пропуснете да изпуснете нишката с останалия материал, онлайн може да повтаряте уроците до като сте сигурни, че сте ги разбрали.

Ето един пример за иновативно онлайн обучение

В Аула обученията се провеждат по метода на активното софтуерно учене, който се състои от няколко ключови елемента.

Първият е възможността да стартирате пълен курс по специализиран софтуер без заплащане. Това дава възможност да разберете дали курса, темпото и преподавателят са подходящи за вас.

Следващата стъпка е активното действие от страна на потребителя. Вместо само да приема информация, като гледа видео урок, потребителят активно извършва действия. Например, ако се е записал за AutoCAD курса, без дори да има инсталиран AutoCAD може да повтори упражнението в програмата, с която отваря Интернет страници.

В днешно време смартфоните и таблетите започват да заменят стационарните компютри.  За това е разработено мобилно приложение и мобилна версия на сайта, които позволяват ученето да става в движение, например докато сте в транспорт и се придвижвате. Стига вие да не карате колата, разбира се.

Друг елемент е игровото обучение. Ученето е направено забавно и курсистите получават точки, награди и постижения, когато извършат конкретно действие.

Всяка седмица се избира най-интересния въпрос на курсисти и се пуска безплатен видео отговор в блога на Аула.

Системата дава възможност и за авторитетен сертификат, тъй като центърът е лицензиран център за професионално обучение към МОН. След приключване на цялото обучение се преминава тест, на базата на който се издават удостоверението.

Най-хубавото е, че може да изпробвате това онлайн обучение безплатно, като се регистрирате за Аула тук.

Платено съобщение

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари