Генералният секретар на агенцията на ООН за интернет и телекомуникации заяви, че загрижеността на САЩ за изградените 5G мрежи, използващи оборудването на Huawei, е по-скоро свързана с политиката и търговията, отколкото със законните притеснения за сигурността.

„Досега няма доказателства“, каза Холин Джао, ръководител на Международния съюз по далекосъобщения, „относно претенциите за сигурността на Huawei“.

Той отбеляза, че в най-добрия интерес на телекомите е да се уверят, че инфраструктурата им е сигурна, тъй като иначе биха могли да почувстват гнева на властите.

„Бих насърчил на Huawei да им бъдат дадени равни възможности да кандидатстват за бизнес, а по време на оперативния процес, ако откриете, че нещо не е наред, тогава можете да ги обвините и да ги обвините“, каза Джао пред Ройтерс. „Но ако не разполагаме с нищо, за да ги сложим в черния списък – мисля, че това не е честно“.

САЩ се опитаха да разубедят съюзниците си, включително Канада, Германия и Италия, да откажат на Huawei да допринесе за 5G мрежите в тези страни, страхувайки се, че Китай ще използва оборудването на конгломерата, за да ги шпионира. Например, Вашингтон заплаши да ограничи информацията, която споделя с Германия, ако тази страна разреши на операторите да използват оборудването на Huawei. Huawei отхвърли яростно твърденията на САЩ. Междувременно Австралия блокира доставчиците на мобилни услуги да използват технологията Huawei за опасения за сигурността. Обединеното кралство също изрази загриженост.

В интервюто си Джао не засяга обвиненията, които федералните прокурори на САЩ са повдигнали срещу Huawei за предполагаеми нарушения на санкциите срещу Иран и за кражба на търговски тайни. Дружеството не се признава за виновно по обвиненията. Междувременно то съди американското правителство заради опита му да блокира федералните агенции да използват оборудването на Huawei.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Кока Колаfavrngc-bgКапитализъмМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
111
111

Ясно е че американците умеят само да лаят, доказателства няма …

Koko
Koko

Това го зне целият свят

Coca Cola
Coca Cola

ООН е глобалистка, open border, социалистическа и антинационална структура създадена от международния наднационален болшевишки капитал с цел унищожаването на националните държави и създаването на централно правителство под тяхната егида. Сградата на ООН е проектирана от радикализиран социалист, който е наричал хората плъхове, които трябва да бъдат контролирани като такива, това е същия архитект, който отговаря за социалистическото строителство в СССР, във фашистка Франция и фашистка Италия. Интересното е, че е почитан от политици от цял свят, а редица уж демократични държави следват неговите архитектурни влияния. Прочетете повече за него, той наистина е бил тежка форма на антихуманист, които директно е… Виж още »

Шакарон
Шакарон

Според мен, причината за действията на САЩ са заради конкуренцията на мобилните устройства, все пак Хуаей измести Епъл от второто място.

За шпионжа, може и да има нещо вярно, на база тази статията от преди няколко месеца https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/bloomberg-%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d1%80%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-apple-%d0%b8-amazon-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d0%bd%d0%b8-%d1%88%d0%bf%d0%b8%d0%be-295156.html , иначе всички знаем че САЩ подслушват всички.

Мирослав
Мирослав

Причините дори не са политически, а търговски и икономически!
Huawei е най – прогресивната и иновативна телекомуникационна компания. Това притеснява американците, защото ако Huawei бъде допусната да се позиционира на американският пазар, тя ще бие американските си конкуренти. Въпреки протекционистичната политика на американското правителство спрямо тях.

Капитализъм
Капитализъм

China е Оруелско Гулаг и това, че не го разбираш доказва колко просто е това тъпо про-болшвишко уродливо племе. Не народ, а юроди. Китай е на път да колонизира Африка и Европа и да го присъедини към болшевишкия си Гулаг!

favr
favr

нещо си са объркал… европа колонизира африка преди няколко века… а пък хонг конг беше английски до 1999та… иначе сащ колонизира европа след всв…

Кока Кола
Кока Кола

Отиди да живееш в КНДР, КНР, Венецуела или от африканските социалистически държави, където в момента руските отрепки правят ре-колонизация – близо 20-30 държави и си живей болшевишкия блян там. Тука нормалните хора искат свобода, пазарно стопанство и развитие. Единственото завладяване на България през последното столетие е от 45 години съветска окупационна власт, която унищожи стотици хиляди Българи по лагерите, хора бяха убивани и хвърляни на прастетата без съд и присъда. Днес ти е гарантирана свободата, дори и да защитаваш такъв антихуманинен, античовешки режим на руските отрепани съветски орди.

ngc-bg
ngc-bg

Xyaвeй ca гoтoви зa имплeмeнтиpaнe нa cлeдвaщoтo пoĸoлeниe мoбилни мpeжи. И тyĸ e гoлeмият пpoблeм – ĸoй щe дъpжи тexнoлoгиятa. Kитaй ce oпитвaт дa cи я нaлoжaт зa дa шпиoниpaт, a CAЩ ce oпитвaт нa вcяĸa цeнa дa зaпaзят cтaтyĸoвoтo, зaщoтo дo ceгa тe cи шпиoниpaxa cпoĸoйнo (oт 3g нacaм) и пpoĸapвaxa пoлитиĸи нaвcяĸъдe пo cвeтa.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%be%d0%ba%d1%81%d1%84%d0%be%d1%80%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%b3-301870.html