Оригиналните продукции на Apple TV Plus първо ще дебютират в киното, преди да бъдат добавяни в платформата

0
287

Все още чакаме официалния старт на  Apple TV Plus – стрийминг платформата на Apple, в която ще участват известни личности като Опра Уинфи, и дори легендарният режисьор Стивън Спилбърг. По-рано станаха ясни доста детайли относно предстоящата услуга на Apple, като например, че тя ще бъде с изключително достъпна цена, и вероятно една от най-евтините стрийминг услуги, а след това разбрахме и почти всички основни продукции, на които платформата ще заложи като за начало.

За официален старт на услугата е набелязана датата 1-ви ноември, като сега става ясно, че оригиналните филмови продукции, най-вероятно първо ще дебютират по кината, а едва след това в платформата.

Порталите Variety и Wall Street Journal имах вътрешни слухове за това, като именно от тях идва информацията. Те определят предстоящата стрийминг платформа на най-скъпата компания в света като „бутикова“, без значение, че цената ѝ е ниска.

Първият филм оригинална продукция на Apple TV Plus, който очакваме на 18 октомври, е The Elephant Queen, чиято световна кино премиера ще започне от Ню Йорк. Филмът е документален и разказва историята на африканския слон, наречен Атина, и тази на нейното семейство, в дивата природа, като официално ще бъде наличен в Apple TV Plus още на първия ден от старта на платформата.

Към филма ще се присъедини и продукцията „Хала“, като нейният дебют ще бъде на 22 ноември, и ще бъде последвана от финансовата драма „Банкерът“ на 6 декември, съобщават Variety. Филмите ще бъдат налични в платформата около месец след дебюта им в киното.

Киното срещу стрийминга

Една от очевидните причини, поради които Apple прави това, освен генерирането на допълнителни приходи от своите продукции, е конкурентността на филмите ѝ за престижни награди, включително и оскар.

Стивън Спилбърг е добре познат като антифен на стрийминг платформите, като през годините е правил доста остри изказвания срещу Netflix, включително и това, че „филмите на платформата не би трябвало да бъдат номинирани за Оскари“. Именно заради това, беше доста изненадващо за мнозина, как режисьорът се е съгласил да работи именно за стрийминг платформа. Мнозина също се питахме и на какво ли мнение ще бъде, когато дойде време негов филм да бъде номиниран за Оскар. Този ход на компанията, изглежда отговаря на въпроса ни.

Обикновено платформи като Netflix пускат своите оригинални продукции, както в киното, така и в стрийминг платформите си, по едно и също време – нещо, от което кино веригите не са особено доволни. Подходът на Apple за първоначален дебют по кината, е близък до този на Amazon Prime Video.

Месечната цена на Apple TV Plus ще бъде едва 4.99 $, като продукциите звучат доста обещаващо – изглежда платформата ще заложи на драматични, чувствени и емоционални предавания, с дълбоки персонажи, добре издържани психологически истории и интригуващи сюжети.

Освен това, Apple ще дава едногодишен безплатен абонамент за всеки, който закупи устройство iPhone, iPad, Mac или Apple TV.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари