Осемгодишно дете-чудо стана най-младият сертифициран специалист на Microsoft

4
33

Осемгодишното момче от Пакистан Шафай Тхобани издържа успешно сертификационните изпити на Microsoft и стана най-младият сертифициран специалист на компанията. В тържествена обстановка той получи своя сертификат Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS).

Младият компютърен специалист се подготвял за изпитите в продължение на 13 месеца, като изучавал мрежови технологии, системата DNS и интернет протоколи. В резултат на това той успял да получи резултат от 91 от общо точки на тестовете Microsoft Windows 7 Configuration и Microsoft Windows Server 2008 R2, което се счита за отличен резултат.

Бащата на детето-чудо Шау Тхобани, изпълнителен директор на IT-компанията Thobson Technologies, казва, че синът му е изключително умен и може да извършва сложни аритметични операции наум, без да използва калкулатор. Всяка година той дава на сина си нова задача, като го насърчава да постигне успешен резултат. Представител на Microsoft заяви, че преди и по време на изпитите компанията не задава въпроси за възрастта на кандидатите.

Момчето започнало да се занимава с компютри, когато било едва на четири години. Още тогава електрониката го привличала повече от игрите, с които се занимавали неговите връстници. Всеки ден след училище Шафай посещава и компютърни курсове, които траят пет часа. Мечтата на момчето е да бъде наето като консултант в Microsoft.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
573r307yp3
573r307yp3

Ако искате вярвайте но аз съм на 9 и половина и съм инсталирал седмица.. 🙂

sliderum
sliderum

Аз пък съм на почти х4 от тези 9.5 години и съм инсталирал цял месец. Ако само с една седмица се гордееш, виж батко ти(да не кажа направо чичко ти)какво е успял. 🙂

extext
extext

Според мен е малко присилено, сертификата е подарен, само човек който е минавал този изпит знае какво имам в предвид :computer2:

Но и хлапето явно е умно 🙂

rado99
rado99

Но сто процента не знаеш кое за какво е в регистрите във Windows папката и още куп други неща които то очевидно знае.