Отново проблеми в работата на Facebook и Instagram

8
3448

Facebook спря да работи правилно. Своевременно същото се случи с WhatsApp и Instagram. Проблемът не спира изцяло услугите, а конкретни техни функционалности.

Потребители на Facebook масово докладват, че имат проблем с визуализацията на снимките. В WhatsApp снимки, видео и гласови съобщения не се зареждат правилно и не могат да бъдат изтеглени на устройството. Подобни проблеми се появяват и при потребители на Instagram – някои вече качени постове може да зареждат, но видеа и снимки не могат да се качват.

Докладите за проблем са от цяла Европа, САЩ, Южна Америка и Япония. Сайтът за следене на подобни инциденти, DownDetector, получава десетки хиляди оплаквания от засегнати потребители на всеки час.

В началото на “Platform Status” страницата на Facebook не се споменаваше за проблем, след това се появи надпис „Частичен срив“. Около 20:00 часа се появи малко по-подробна информация. Проблемът е в крайните точки на API-то на Facebook. Към момента на писането, статусът на аварията сочи, че техниците разследват причината за срива в детайли и скоро ще приложат решение.

Масово са засегнати и услуги на трети лица за изтегляне на видео съдържание от Facebook.

Последният път, когато се случи трите главни услуги на FB да се сринат, чакахме доста часове, за да се върне всичко към нормално функциониране. Тогава причината беше неправилно променена конфигурация на сървърите. Тъй като различните услуги използват споделена инфраструктура, проблемите засягат всички тях.

Вие имахте ли някакви по-сериозни проблеми? В кое приложение ги забелязахте? Не станаха ли прекалено чести авариите?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари