6.9 C
София

Българският холдинг Allterco продава дружества за €7.9 милиона на норвежката LINK

Най-четени

Българският холдинг Allterco [BUL:A4L] е подписал споразумение да продаде пет от дъщерните си дружества на LINK Mobility Group от Норвегия. Общата индикативна цена е 7.9 милиона евро.

Крайната цена ще бъде определена след като се коригират предварителните финансови отчети на компаниите.

Сделката засяга три български компании – Teravoice, Tera Communications и Allterpay, румънската Teracomm RO и македонската Tera Communication DOOEL.

Allterco ще получи 60% от парите в брой. Други 20% ще бъдат платени в рамките на две години. Оставащите 20% ще се платят чрез прехвърляне на право за покупка на акции в Victory Partners VIII Norway Holding, собственикът на LINK Mobility Group.

Сделката позволява на Allterco да се раздели с цялото си телекомуникационно портфолио. Холдингът иска да се концентрира върху компаниите в групата, които се занимават с IoT (Интернет на нещата).

Сделката трябваше да бъде завършена в края на април миналата година. Тогава преговорите между двете страни бяха временно прекратени, тъй като Victory Partners VIII Norway Holding започна поглъщането на LINK Mobility Group.

Родният холдинг има офиси още в Тайланд, Сингапур, Малайзия и САЩ. Всичко започва през 2002 година под името „ДВР-Ревю“ ЕООД. Компанията работи в партньорство с родни и световни мобилни оператори. През 2013 година започва развитието в областта на IoT . Публичното предлагане на борсата започва на 1 декември 2016 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини