fbpx
-6.2 C
София

Отчетоха най-големия спад в продажбите на РС-та за първо тримесечие

Най-четени

На всички е ясно, че пазарът за персонални компютри изпитва сериозни затруднения в следствие на жестоката конкуренция на съвременните мобилни интелигентни устройства. Нещата обаче може би са още по-тежки, отколкото ни изглеждат на пръв поглед. Според проучване на IDC, продажбите на РС-та са отбелязали рекорден в историята спад за първо тримесечие на годината.

Световните доставки на персонални компютри през първите три месеца на 2013 година са били само 76,3 милиона, което означава 14%-ов годишен спад. Това е почти двойно по-лоша прогноза дори от песимистичните 7,7% спад, които вещаеха от IDC. Освен, че са рекордни по спад в продажбите месеци, януари, февруари и март бележат четвърто поред тримесечие, в което продажбите на персонални компютри са по-ниски от тези в предходното.

Странното е, че нито най-новата версия на Windows, нито по-бързите процесори на Intel не са успели да окажат благоприятно влияние върху продажбите на компютри.

Най-афектирани от тази продължаваща тенденция са Acer, които за последните три месеца са регистрирали 32%-ов годишен спад в продажбите. След тях се нареждат НР с 24% спад, Asus с 19% и Dell с 11%. Единствената компания, която не е почувствала разлика в продажбите е Lenovo.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини