От 2019 година BMW прекратява продажбите на дизелови автомобили в САЩ и Канада

3
1091
BMW

От 2019 година нататък германският автомобилен производител BMW изцяло ще се откаже от продажбите на дизеловите версии на своите автомобили в Северна Америка. Вместо тях, брандът ще се фокусира върху развитието на PHEV хибридите, които могат да предложат на американците сравним с дизеловите автомобили разход на гориво.

През 2018 година BMW доставяше на пазара на САЩ и Канада три серии 328d, една серия 540d и кросоувърите X5 (35d). Двата последни модела вече ги няма в конфигуратора на компанията. Същото ще се случи и с „тройките“.

Ние отчитаме постепенното намаляване на продажбите на дизелови автомобили в САЩ и Канада. В същото време рязко се увеличи търсенето на хибридните модификации. Много се търсят и автомобилите с високопроизводителни бензинови двигатели“ – заявиха представителите на компанията BMW of North America.

Интересно е, че дизеловият седан BMW 540d xDrive с 3 литров двигател с мощност 261 конски сили бе представен в началото на тази година, а продажбите стартираха през февруари. Тоест, той няма да остане на пазара дори и една година.

На практика всички германски автомобилни производители, включително Mercedes-Benz и Volkswagen (VW, Audi, Porsche) вече се отказаха от продажбите на своите дизелови автомобили в САЩ. Причината за това са последствията от зашеметяващият дизелгейт.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари