От 2020 година МКС става достъпна за космически туристи

7
469

Полетите с продължителност до 30 дни ще се осъществяват от компаниите SpaceX и Boeing. Цената на полета ще е около $50 милиона.

Американската аерокосмическа агенция обяви, че ще комерсиализира Международната Космическа Станция, за да може „иновациите и изобретателността на американската индустрия да ускорят развитието на комерсиалната икономика в околоземна орбита„. Според съобщението в медиите, НАСА възнамерява да отвори орбиталната станция за частни полети, както и за разработването, тестването и производството на комерсиални продукти.

Частните компании и астронавти могат да подават заявки за осъществяването на своите краткотрайни мисии, считано от началото на 2020 година. Те ще получат възможност да останат на МКС в продължение на до 30 дни. Напълно е възможно на пазара да се появят продукти, създадени в космоса. Сега НАСА уточнява всички аспекти на тези мисии и съвсем скоро ще представи цените на тези космически пътешествия.

CNBC съобщи, че НАСА отдавна обмисля вариант за намаление на разходите за доставката на своите астронавти на МКС чрез комерсиализацията на орбиталната станция. Очакванията са комерсиалният полет до МКС да струва около $50 милиона, а един ден на Международна Космическа Станция да е с цена приблизително $35 000. Може би именно това ще бъде началото на златния век на човешката цивилизация, която да започне да се измъква от пределите на своя гравитационен кладенец.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Добри новини за РосКосмос :)
Добри новини за РосКосмос :)

В последните 10 години краварите си плащат като попове, за да товарят космонавтите им на руски ракети и да ги карат до МКС и обратно. Сега явно и туристи ще започнат да возят братушите, а SpaceX и Boeing ще се преквалифицират на туроператори и ще продават билетчета 😀

РосКосмос умря
РосКосмос умря

Вече Мъск ги вози отдавна. Информацията ти е стара като бившия съветски съюз.

умря ти уя :)
умря ти уя :)

Мъск все още не смее да изпрати хора с ракетите си. Последно прати една кукла. Или поне разправя, че е пратил. При него никога не се знае кое е истина, кое – поредното филмче, заснето от Disney с държавните субсидии, които лапа МОШЕника. Като онова изпращане на електромобил в космоса, което си беше 100% студийна изработка.

Ама ти ако си толкова доверчив, купи си акции на SpaceX 🙂 Да те четем след година-две как ревеш: „К’во станА с паричките мииииии?!?“ 😀

Шишо
Шишо

Боже какво отчаяние цари в редиците на руските тролове!

Кольо
Кольо

Щом е от 2020, да тръгвам пеша, може да стигна навреме за откриването.

Фарти
Фарти

50 000 000$, като след време цената ще бъде 35 000$, въобще, защо копирате така безмозъчно… Напиши накрая поне „май не ще го доживеем“.

Кольо
Кольо

50 милиона „таксито“ от до, другото е цена на пребиваване в „хотела“. Пише си го точно като трябва, ама се разбира само от функционално-грамотни хора.