fbpx
1.4 C
София

От 2023-та стават задължителни слънчевите панели по покривите на сградите в Калифорния

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Енергийната комисия на Калифорния (CEC) потвърди законопроекта за задължителното поставяне на слънчеви батерии по покривите на новите сгради. Според този документ, всички строители в този щат, считано от началото на 2023 година, задължително трябва да инсталират слънчеви панели върху търговските и другите комерсиални здания на щата. Калифорнийските власти са уверени, че това решение ще окаже изключително силно влияние върху екологията на Калифорния – към 2050 година ефектът от поставянето на тези панели ще бъде съпоставим с премахването на 2,2 милиона бензинови автомобили всяка година.

Новият законопроект носи името „Енергиен код 2022-ра“ и важи за всички търговски, държавни, бизнес и някои други сгради. В закона са изброени хотели, офиси, медицински заведения, кина, магазини за хранителни продукти, магазини за търговия на дребно, а също така ресторанти и училища. Регулаторните органи са оставили само два варианта, при които строителите могат да избегнат поставянето на слънчеви панели – при строежа на жилищни сгради и държавни здания със специално предназначение.

И още, CEC поощрява използването на електрически топлинни помпи за стопляне на помещенията, използването на акумулаторни модули и инсталиране на зарядни терминали за електромобили, които трябва да бъдат вградени в сградата. Основната цел на този законопроект е абсолютно всички сгради в този щат да спрат да използват природен газ и изцяло да преминат към възобновяеми източници на енергия. Това трябва да стане най-късно до 2050 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини