Иванка Тръмп ще бъде специален гост на събитието CES 2020 през януари като водещ говорител в панел с председателя на Асоциацията за потребителски технологии Гари Шапиро, според документи, прегледани от популярния технологичен портал CNET, собственост на американската телевизия CNET. Иванка ще участва в масовото технологично търговско изложение, макар и все още да не е обявила публично плана, нито да има някаква медийна активност или потвърждение от страна на Доналд Тръмп или самата нея.

Както вероятно знаете, CES е едно от най-влиятелните търговски изложения в света на технологиите, една трибуна, на която компании като Google, Facebook, Amazon и Apple, сиреч лидерите на Силициевата долина, ще представят най-новите си технологии, разработки и продукти на бял свят, още преди да са тръгна ли по пазара. Ако ви прави впечатление, акцентираме на Apple – през 2020 за първи път от почти 30 години насам Apple ще бъде част от изложението. Конгресът ще се проведе в Лас Вегас през януари.

Иванка Тръмп изигра основна роля в постигането и въвеждането на редица технологии в Белия дом, като зае позиция на изпълнителния директор на Google Сундар Пичай при обявяването на инициативата за технологични работни места през октомври и придружи посещението на президента в производствените бази и съоръжения на Apple през месец ноември.

Не е ясно какво ще обсъжда Тръмп с Шапиро по време на CES 2020, но разговорът е насочен за сряда, 8 януари в 15.00 часа, според изтекли записи, прегледани и анализирани от CNET.

CTA не отговори на искане за коментар. Белият дом отказа искането за коментар.

CES също качи URL адрес на заместител за своите ключови изказвания в четвъртък вечер, който включи „Иванка Тръмп“ като поток на живо. Кодът на страницата обозначава потоците на живо като „Цялото видео съдържание CES 2020“. Страницата беше свалена след публикуването на тази история. Иванка Тръмп ще бъде представена на CES 2020 през януари като водещ оратор в панел с председателя на Асоциацията за потребителски технологии Гари Шапиро, според документи, прегледани от CNET. CTA, която участва в масовото технологично търговско изложение, все още не е обявила публично разговора с дъщерята на президента Доналд Тръмп и старши съветник.

Тръмп няма да бъде единственият член на администрацията на президента, който ще се появи на CES: Секретарят по транспорта на САЩ Илейн Чао бе обявена за един от водещите лектори на конференцията за 2020 г. Тя имаше ключова реч и на събитието през 2019 г.

Иванка Тръмп е ключова фигура в администрацията на Доналд Тръмп по отношение на технологиите, присъединявайки се към дискусии с ръководители от Microsoft, Google, IBM, както и на заседания в консултативния съвет с изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

В миналото Шапиро се изказваше срещу търговската война на администрацията на Тръмп с Китай, аргументирайки се, че налагането на ембарго, допълнителни финансови утежнения и мита ще навредят цялостно на потребителите в САЩ, а силният акцент на търговските спорове върху технологичната и Ит индустрията, могат да навредят на производителите на чипове в САЩ, което от своя страна да се превърне в препятствие номер едно при производството на всякаква битова и потребителска електроника, както и при обслужването на нуждите на бита и индустрията. Освен това, споровете е напълно възможно да разстроят 5-годишните планове за разпространение и реализиране на технологиите, които страната има. През август Шапиро заяви, че тарифите срещу Китай са „най-голямата икономическа грешка от Черния четвъртък от 1930 г. насам“.

„Вместо да направи Америка велика отново, президентът използва тарифи и митнически санкции, с които да повтори една икономическа грешка отново“, казва Шапиро в своя коментар в декларацията от август.

По време на надпредаварата на Доналд Тръмп за Белия дом през 2015 г. и 2016 г. Шапиро също се противопостави на Тръмп, който преди президентската си позиция е известен като предприемач и инвеститор в недвижими имоти. В анализационна публикация от 24 юли 2015 г., само 38 дни след като Тръмп обяви, че ще се кандидатира за президент, Шапиро написа, че „всякакво уважение или обич, които съм имал към Доналд Тръмп напълно и окончателно се изпариха“.

Коментарите на Шапиро дойдоха основно след забележките на Доналд Тръмп към имигрантите и военната служба на сенатор Джон Маккейн.

„Що се отнася до мен, няма да провеждам срещи в или да посещавам някоя собственост на Тръмп или дори да гледам телевизионни предавания на Тръмп, докато той не се откаже от президентската надпревара и се извинява на тези, които е клеветил“, заяви Шапиро в публикацията.

Президентът на CTA написа други публикации в блога срещу Доналд Тръмп, включително един през 2016 г., където той публикува: „Америка и Републиканската партия са по-големи от Тръмп. Можем и трябва да се справим по-добре“.

След избирането на Тръмп изглежда, че Шапиро се загрява с главния командир и неговата администрация.

През 2017 г. Шапиро написа оп-ед за американския зрител, като нарече Иванка Тръмп „феминистката, съобразена с бизнеса, от която се нуждаем в Белия дом“. CTA също се присъедини към „Залогът на работниците в Америка“ на Белия дом, който има за цел да добави около 392 000 нови възможности за обучение на работници в САЩ до 2024 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари