Още в началото на Световното по футбол специален изкуствен интелект на Германия и Белгия прогнозира, кой ще бъде финалистът.

А сега суперкомпютърът на американската банка Goldman Sachs предсказа победата на Бразилия. Суперкомпютърът е моделирал около един милион възможни варианти за развитие на мачовете и предсказа победата на бразилците срещу Хърватия.

Мощният компютър на Goldman Sachs пресметна, че вероятността Бразилия да стане световен шампион е 24,9%. Следва Франция, шансовете на която според тази прогноза са 15,8%. Но двата отбора няма как да се срещнат на финала.

Ето защо, финалният мач ще бъде между Бразилия и Хърватия. Според компютъра, хърватите ще бият на полуфинала Англия. Но шансовете на хърватите са по-малки и прогнозата е, че шампиони ще станат бразилците.

При всяко световно по футбол се правят многобройни предсказания и прогнози. Една от по-интересните е на австрийските математици, които използваха статистическите данни и коефициентите на всички водещи световни букмейкърски фирми. Тези пресмятания показаха, че най-голям шанс за победа има Бразилия – 16,6%. Малко след нея е Германия – с 15,8%. Сега вече знаем, че тези прогнози не са съвсем верни.

Всъщност, ако Русия утре победи Хърватия, нито една от тези прогнози няма да се окаже вярна.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
2 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
ХР истоTNTГлупости на търкалетаБразилия падна и отпаднаДебилиън Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Ох, загубих 3 мин от живота си в четене на глупости!

Анонимен
Анонимен

Незнам, защо в бг не се научиха че този спорт се казва сокър.

Oceanic815
Oceanic815

Сокър – на баба ти шушоните…
Аре стига си правил на изпаднал американец! Сокър е в северна Америка, която футбол викат на игра с топка и ръце. Нямам думи…

ХР исто
ХР исто

бг бг….

kolon
kolon

едва ли е възможно

Kubuntu LTS
Kubuntu LTS

От маймуни, папагали и всякаква друга твар минаха на супер компютри за прогнозиране резултатите от световното..вероятно със същия успех 😀

zmii4e
zmii4e

На онзи от предишната статия му отпаднаха основните претенденти :/

Смърт за обратните
Смърт за обратните

Да ама не позна,тая вечер бразилците отпаднаха 😀 😀 😀 Да го еба у суперкомпютъра 😀

Дебилиън
Дебилиън

Ебем ти компютъра Бразилия отпадна

Бразилия падна и отпадна
Бразилия падна и отпадна

Е6ах ти простия „суперкомпютър“. Кво остава да речем за обикновените компютри?!?

Глупости на търкалета
Глупости на търкалета

тоя суперкомпютър, колкото и да смята коефициенти, пак няма откъде да знае колко е каталясал футболиста, колко му е акъла, дали не се е скарал с треньора и му е криво или пък колко е тренирал! Такива неща се следят и знаят само от върли фенове на спорта! Компютъра няма как да познае резултата без тия подробности!

TNT
TNT

суперкомпютър би могъл да предскаже кой ще бъде шампион само ако знае кой колко е платил на съответния отбор, под масата за да падне или да бие 😀