8.6 C
София

Пазарната капитализация на Alphabet превиши един трилион долара

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тази седмица пазарната капитализация на холдинга Alphabet, част от който е и Google, превиши $1 трилион. По този начин корпорацията стана шестата в света и четвъртата в САЩ, преодоляла тази знаменателна граница.

След вчерашното приключване на търговете на борсата NASDAQ, курсът на акциите на Alphabet нарасна с 0,76% и цената на една GOOGL акция достигна $1450,16. В резултат от това пазарната капитализация на интернет гиганта прехвърли $1 трилион. Интересно е, че след това събитие акциите на Alphabet още по-бързо започнаха да поскъпват.

По този начин събитията от 2019 година не оказаха никакво влияние на курса на акциите на Alphabet. Да си припомним, че миналата година основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин се оттеглиха от ръководството на компанията и започнаха да се занимават с нови проекти в лабораториите на частните си острови. В корпорацията имаше обвинения за сексуален тормоз, а протестът Google Walkout на служителите на корпорацията събра над 20 000 души. Но курсът на акциите на Alphabet продължи да расте заедно с успехите на холдинга.

На 3-ти февруари Alphabet трябва да публикува своя финансов отчет. Аналитиците от Уолстрийт очакват, че тримесечният приход на холдинга ще нарасне с 20% и ще достигне впечатляващите $46,9 милиарда.

Очаква се Facebook да е следващата компания с пазарна капитализация над $1 трилион.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини