Партньорите на Huawei започнаха да спират заводите за сглобяване на смартфони

6
2845

Въпреки че САЩ продължи с 90 дни възможността за съвместна работа на Huawei с американските компании, проблемите на китайския производител стават все по-сериозни. Тези дни Huawei бе изключен от microSD алианса, а работата с него прекратиха големите американски, а сега и европейски и японски партньори. Huawei съвсем скоро може да няма достъп до услугите на Google, до операционната система Android, до обновяванията за Windows 10, както и до самата операционна система на Microsoft.

Всичко това оказва голямо влияние на китайския производител и неговите партньори. Сингапурската компания Flex, заяви че за неопределено време спира сглобяването на смартфони по поръчка на Huawei. Работниците и служителите на предприятията са пуснати в отпуск до 30 май тази година, докато мениджмънтът решава проблема.

Представителите на Flex заявиха, че ще спазват промените в американското законодателство, но не съобщиха никакви подробности за следващите си действия. Персоналът на Flex започна да публикува в социалните мрежи снимки на товарните автомобили, напускащи фабриките.

Huawei има и други партньори за производство на смартфони, но Flex е един от най-големите. Освен Flex, напълно е възможно и Foxconn да прекрати сглобяването на смартфони за Huawei, понеже работи съвместно с най-големите американски корпорации. Foxconn също ще трябва да спазва американското законодателство, понеже в противен случай и тази компания ще бъде засегната от американските санкции, наложени от Тръмп за неспазване на неговия указ.

Засега Huawei не коментира ситуацията и навярно специалистите на китайския производител подготвят фирмената операционна система, която трябва да замени Android.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шакарон
Шакарон

Ко ся, взимам си лаптоп Хуауей без ОС и нямам право да си купя Уин10 и да го инсталирам, няма да получавам ъпдейти ли, кви са тия простотии?

assa
assa

След като си го купил може да си инсталираш на него каквото искаш, ако искаш си купи Win от някъде другаде, ако имаш по-стара версия от друго устройство слагаш и актуализираш, а ако искаш има и замунда.

nababatigaza
nababatigaza

Ще си инсталираш HongMeng OS

Oigen
Oigen

Америка ще изгуби в тая война

Радослав
Радослав

Всяка студена война Изток – Запад е добра за нас. Страшен е Мирът, и капитулацията на Горбачов. На бас, че човечеството стиска палци на китайците. Дори, и част от американците. Това е война между прогресивният свят, и империализмът, който ще си легне „гузен и пиян“ по Вапцаров.

Деян
Деян

Според мен имаш предвид Христо Смирненски, и поемата Вълкът. Но да смисъла е ясен.