fbpx
3 C
София

Поддръжката на Ubuntu 14.04 и 16.04 бе увеличена на 10 години

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Canonical обяви, че удължава жизнения цикъл на Ubuntu 14.04 и 16.04 до 10 години. По този начин, тези версии на популярната Linux дистрибуция ще получават обновявания по безопасността още дълго време. Това решение ще даде възможност на различните организации да балансират своите разходи по обновяване на инфраструктурата.

Canonical допълва, че освен пачове по безопасността, тези Linux дистрибуции ще получават обновявания на Linux ядрото, на системните софтуерни пакети и т.н. По този начин ще се запази актуалното състояние на тези операционни системи. И още, това означава, че обновявания ще продължат да получават и Linux дистрибуциите, базирани на Ubuntu – Linux Mint и т.н.

По принцип преходът към една нова инфраструктура рязко увеличава разходите на IT организациите, но удължаването на жизнения цикъл на Ubuntu 14.04 и 16.04 в значителна степен решава този проблем.

Да допълним, че 10 годишна поддръжка се предоставя и на Linux дистрибуциите SUSE Linux и Red Hat Enterprise Linux. От друга страна, Debian GNU/Linux се поддържа само пет години. Нещо повече, стандартните версии на Fedora Linux и openSUSE се поддържат съответно 13 и 18 месеца.

Да отбележим, че преди време Canonical представи Ubuntu Pro като една от Linux дистрибуциите за Amazon EC2 с разширена поддръжка по отношение на обновяванията по безопасността. Има и обновяване на ядрото в реално време, поддържа се Canonical Landscape и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Zorin OS 16.2