Планът на нюйоркската полиция да екипира всеки офицер с камери за тяло срещна неочаквана спънка. Службата е изтеглила около 2,990 камери Vievu LE-5 в целия град, след като камерата на един офицер се е запалила в района Стейтън Айлънд. Има „евентуален дефект в продукта“ с LE-5, се каза в изявлението на полицейската служба и „изтегляме наличните модели като предпазна марка“. Повечето  от 15 500-те камери на (включително LE-4 модели) не са засегнати.

Axon (компанията майка на Vievu) обяви пред  Engadget, че работи по отстраняване на проблема заедно с полицейската служба.

„Работим в тясно сътрудничество с NYPD, за да разследваме този проблем“, каза неин говорител. „Полицаят не е бил ранен, но сигурността на служителите е от изключителна важност за Аxon. Ще направим всичко необходимо за бързо и безопасно разрешаване на тази ситуация“.

Не е сигурно дали става въпрос за системен проблем с камерите. Докато от полицията са по-склонни да поддържат тази версия, вероятно се касае за еднократна повреда на батерията – особено вероятно при литиево-йонен захранващ блок. Така или иначе, това едва ли е било желано развитие на ситуацията. Полицейската служба имаше намерение да оборудва всички свои служители с подобни камери до 2019 г., но може би тази цел ще бъде преосмислена, ако в крайна сметка се наложи да бъдат заменени хиляди бройки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари