8.1 C
София

Последният ъпдейт на Windows 10 може да доведе до проблем със стартирането

Най-четени

След голямата актуализация на Windows 10 през май 2019 г., видяхме натрупване на куп други ъпдейти и поправки, които имаха за цел да поправят проблемите, които тя отвори.

Най-новият ъпдейт на Windows 10, който коригира проблемите с работата с принтери, който предишната актуализация отвори, всъщност може да създаде доста повече проблеми, отколкото първоначално се очакваше. Най-сериозният от които – отказ от зареждане на системата.

Предишната кумулативна актуализация за Windows 10 KB4517211, внедри редица поправки на проблеми, които бяха създадени от предшестващата я, в това число проблеми със заглушаването на звука и мрежовата карта, но от своя страна отвори проблем с работата с принтери, като предимно бяха засегнати популярните модели на HP.

Най-новата, току-що емисирана актуализация на Windows 10 KB4524147, според изследване на популярния портал Bleeping Computers, по-скоро не решава проблемите с принтерите, а точно обратното – отваря повече такива дори при потребители, които първоначално не са изпитвали затруднения.

Потребител на Bleeping Computers каза, че тази актуализация създава проблем с печатането там, където до сега такъв е нямало, като въпросният намира цялата тази ситуация за една ирония.

И наистина е иронично. При потребители, които са инсталирали актуализацията KB4524147, възникват проблеми с принтирането, като след нейното деинсталиране, те оправят.

Но далеч не е само това – новата кумулативна актуализация също създава проблеми с менюто „Старт“ (отново), при което то се срива и спира да работи. Eдна от първите кумулативни актуализации през месец август, имаше за цел да коригира именно същия проблем, и го направи успешно, но след себе си създаде куп нови други проблеми.

Проблеми със зареждането

И ако всичко това не е достатъчно, потребители съобщават, че след актуализацията, техните устройства имат проблем със зареждането на операционната система, като повечето от тях са описали ситуацията в Reddit.

До този момент, в последните няколко месеца видяхме как Microsoft пускаше актуализация след актуализация, за да реши проблемите, които е отворила предишната. Но почти всички проблеми засягаха отделни аспекти от операционната система – проблеми със звука, мрежовата карта, Cortana, претоварване на процесора, но сега на фона на проблемите със зареждането на системата, всичко друго бледнее.

По-рано този месец дори разбрахме, че доверието и авторитета на Microsoft в потребителите биват подкопани именно поради непрекъснатите проблеми с Windows 10 и пускането на поправки, на поправките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини