Последният ъпдейт на Windows 10 може да доведе до проблем със стартирането

23
3133

След голямата актуализация на Windows 10 през май 2019 г., видяхме натрупване на куп други ъпдейти и поправки, които имаха за цел да поправят проблемите, които тя отвори.

Най-новият ъпдейт на Windows 10, който коригира проблемите с работата с принтери, който предишната актуализация отвори, всъщност може да създаде доста повече проблеми, отколкото първоначално се очакваше. Най-сериозният от които – отказ от зареждане на системата.

Предишната кумулативна актуализация за Windows 10 KB4517211, внедри редица поправки на проблеми, които бяха създадени от предшестващата я, в това число проблеми със заглушаването на звука и мрежовата карта, но от своя страна отвори проблем с работата с принтери, като предимно бяха засегнати популярните модели на HP.

Най-новата, току-що емисирана актуализация на Windows 10 KB4524147, според изследване на популярния портал Bleeping Computers, по-скоро не решава проблемите с принтерите, а точно обратното – отваря повече такива дори при потребители, които първоначално не са изпитвали затруднения.

Потребител на Bleeping Computers каза, че тази актуализация създава проблем с печатането там, където до сега такъв е нямало, като въпросният намира цялата тази ситуация за една ирония.

И наистина е иронично. При потребители, които са инсталирали актуализацията KB4524147, възникват проблеми с принтирането, като след нейното деинсталиране, те оправят.

Но далеч не е само това – новата кумулативна актуализация също създава проблеми с менюто „Старт“ (отново), при което то се срива и спира да работи. Eдна от първите кумулативни актуализации през месец август, имаше за цел да коригира именно същия проблем, и го направи успешно, но след себе си създаде куп нови други проблеми.

Проблеми със зареждането

И ако всичко това не е достатъчно, потребители съобщават, че след актуализацията, техните устройства имат проблем със зареждането на операционната система, като повечето от тях са описали ситуацията в Reddit.

До този момент, в последните няколко месеца видяхме как Microsoft пускаше актуализация след актуализация, за да реши проблемите, които е отворила предишната. Но почти всички проблеми засягаха отделни аспекти от операционната система – проблеми със звука, мрежовата карта, Cortana, претоварване на процесора, но сега на фона на проблемите със зареждането на системата, всичко друго бледнее.

По-рано този месец дори разбрахме, че доверието и авторитета на Microsoft в потребителите биват подкопани именно поради непрекъснатите проблеми с Windows 10 и пускането на поправки, на поправките.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Trol
Trol

Нека петимата коментатора дето все нямали проблем с уиндоуса отново да напишат как понеже те ги нямали точно тия проблеми, значи НИКОЙ не ги е имал.

само win10 оле
само win10 оле

Ама ти наистина ли вярваш, че са петима, очевидно това е един трол с много никове.

pix3l
pix3l

Надявам се да са повече от петима, тези с проблемите са идиоти. 😂

Линух нема вируси :-)
Линух нема вируси :-)

pix3l ,аз щях да използвам по цветущи епитети към тези с проблемите ама съм толерантен и искам с течение на времето сами да разберат че са в грешка-демек да им дойде вторият акъл! Въпросът е обаче дали въобще имат някакъв?!?

само win10 оле
само win10 оле

Как е пичове, инсталирате ли ъпдейти, гледате ли синия екран докато се рестартира, сканирате ли с антивирусната, купихте ли нов ключ за 20 долара, пращате ли телеметрия на Микромеките, оправи ли се принтера, счупи ли се Старт менюто, играхте ли Candy Crush Saga, абе що и на телефона не си сложите Windows 10, прекалено е хубав, за да го ползвате само на лаптопа!…и още бих написал, но Уиндоуса иска да се рестартира…

Pedro
Pedro

Като пиш-ката ти е малка злобарката я правиш под формата на коментар за windows

KalHa
KalHa

Добре емисирана статия от емисар.
Научете български…

жик-так
жик-так

и аз до сега съм нямал проблемите по-горе или не съм ги забелязал. От система до система има разлика и това че на едни им прави проблем, на други може да не им. Както преди година след ъпдейт имаше несъответствие с аваст и.. син екран. Така че зависи какво си инсталирал и какво ще прецака пача.

kolon
kolon

‘ … съм нямал … ‘ по-скоро – ‘не съм имал’, но … от доста време насам вече не е задължително. май.

Анонимна.
Анонимна.

24/7 този проблем имам. Дори само докато си работя и от нищото започва.

име1
име1

„Комулативна ?“ – първо, пише се кумулативен, второ – защо използваш чуждици ?

Oxox
Oxox

Тя корпорацията си каза че Windows вече не й е приоритет.
С тези ъпдейти подсещат хората които все още го ползват, че е време да схванат намека и да направят очевидното, за да й намалят разходите.

Veso
Veso

Да, за съжаление става все по-зле. В неделя след ъпдейт имах 4 забивания със син екран. Ползвам го заради изобилието от софтуер и затова че съм свикнал с него, ама заради тези тъпи ъпдейт сериозно взех да се замисля дали да го сменя.

Technical
Technical

Run -> services.msc -> Windows Update -> Startup Type -> Manual or Disabled. След това може да деинсталирате проблемните ъпдейти от контрол панела и рестарт. Благодарете ми после, че прeцаках гадния индиец.

Ayy Lmao
Ayy Lmao

C -> Windows -> Shift + Delete -> Yes.
След това може да инсталирате Linux от флашката и рестарт. Благодарете ми после, че прeцаках гадния индиец.

Бахти
Бахти

Браво! Браво! От M$ напредват с Вирус10! До нова година се надявам с поредният „fix“ да изтриват тотално Вирус10 от у-вата на жертвите си, а тези „жертви“ полу-идиоти да се осъзнаят и да спрат да използват Вирус10! Боже слез и си прибери вересиите. Както се вижда и от коментарите все още има непрогледнали оФце и идиоти.

Николай
Николай

Освен Mac OS като алтернатива, коя друга ОС поддържа толкова много програми? Уиндоуса колкото и да е бъгав става за нещо повече от кодене и браузване. 🙂

Бахти
Бахти

Религията ли ти забранява да използваш 7-цата?

pix3l
pix3l

Те само идиотите харесват Windows 7, щото го теглят от Zamunda и му спират ъпдейтите. 🤣