Потребителите на Windows 7 Pro вече ще виждат известия за края на поддръжката

11
858

Microsoft обяви, че ще започне да уведомява потребителите на Windows 7 Pro относно плана да прекрати актуализациите и поддръжката на операционната система на 14 януари 2020 г.

Потребителите на Windows 7 Home вече започнаха да получават тези известия през месец март. Сега те ще започнат да се показват и на устройствата на потребителите с Pro версията на операционната система.

В своето съобщение обаче Microsoft отбелязва, че устройствата, които са свързани с домейн или с част от инфраструктура, управлявана от системни администратори, няма да получават такива известия.

Потребителите на Windows 7 Pro скоро ще започнат да виждат известия, които включват бутон „научете повече“, който ще ги отведе до страницата на уебсайта на Microsoft, където те ще могат да научат повече за Windows 10 и начина на неговата работа, както и съвместимите устройства.

Краят на Windows 7

Microsoft освен уведомленията за предстоящ край на поддръжката, ще показва на потребителите информация за всички подобрения и надграждания, които е претърпяла последната версия – Windows 10, с което компанията се надява най-накрая да убеди всички потребители, които така упорито отлагат актуализацията, да преминат към най-новата им операционна система.

Известията до потребителите също ще помогнат да се гарантира, че никой няма да остане изненадан, когато моментът на прекратяване на поддръжката на операционната система настъпи.

След краткия живот на Windows Vista, Windows 7 се превърна във фаворит на потребителите, като показа, че Microsoft може да направи модерна операционна система, която почти всеки би искал да ползва.

Windows 7 за първи път дебютира през 2009 г. и планът беше поддръжката да приключи през 2015 г., но от Microsoft удължиха експлоатационния срок на Windows 7, благодарение на което, той получава актуализации по сигурността и други ъпдейти и до ден днешен.

АКо все още използвате WIndows 7, сега е моментът за ъпгрейд – след 14 януари 2020 г., тези, които използват остарялата операционна система, могат да станат обект на хакерски атаки и други заплахи за сигурността, тъй като Microsoft няма да запушва уязвимости, нито ще актуализира дефинициите на вграденият антивирусен софтуер Windows Defender.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tom5
tom5

не знам дали е вярно, но съм чувал, че миграцията от 7 към 10 не винаги протича безпроблемно. особено за по-старите конфигурации от 2011, 2012.

Jossbomon
Jossbomon

Който си е терминирал ъпдейтите, ще бъде лишен от „щастието“ да получи ново предложение за миграция към 10 – каква трагедия!
Аман от напъни да се счупи най-добрата ОС на М$ до момента! Да идва веднъж Февруари 2020г., та да се свърши с опитите за пишман поддръжка!

това всеки го прави
това всеки го прави

Безхаберниците вече минаха на Вирус 10. Останаха грамотните потребители, а те след инсталация на Win 7 първото нещо, което правят, е да забранят ъпдейтите. Така че напразно се пънат МикроМангалите 🙂

TNT
TNT

спрял съм си ъпдейтите от 8+ години насам, и не съм имал никакви проблеми до сега.

pix3l
pix3l

Нямай грижа, брат, на Windows 7 ще останат само тези с дрътите кочини и идиотите, които и без това са си спрели ъпдейтите. 😂

Бахти
Бахти

Идиотите като теб никога няма да осъзнаят, че можеш да си Up-ToDate, без да си инсталираш всичката телеметрия от МикроШита… Ползвайте си там Вирус10 загубеняци смотани!

pix3l
pix3l

Идиотите като теб все още си мислят, че ползвайки Windows 7, са невидими за Microsoft.

идиотите се опитват да мислят
идиотите се опитват да мислят

Като pix3l-а. Ама не им се отдава особено, поради ограничения им умствен капацитет… Професионалистите просто инсталираме един Win 7, спираме му ъпдейтите, включваме го към рутер Микротик и го оставяме една седмица. След това гледаме има ли трафик на някъде. И когато видим, че няма, вече ЗНАЕМ, че с правилно конфигуриран Win 7 и firewall съдържанието на диска ни, всеки натиснат клавиш и биометричните ни данни не се изпращат на МикроМангалите.

pix3l
pix3l

Да спреш ъпдейтите на който и да е софтуер показва, че си идиот, а не професионалист. 🤣

Бай Тошо
Бай Тошо

Аве ай стига се карахте ве. То тоя Уидос само за игри и за вируси става. Истинските потребители ползват Линукс.

шшшштт
шшшштт

прав си бай Тоше