В различните форуми започнаха да се появяват съобщения и многобройни жалби от потребители, закупили новите процесори Ryzen 3 2200G и Ryzen 5 2400G. Оказа се, че тези чипове не работят с операционната система Windows 7.

След като на компютърна конфигурация с процесор AMD Raven Ridge се направи опит за инсталиране на ОС Windows 7, се появява „Синият екран на смъртта“, с надпис, че конфигурацията непълно поддържа ACPI. В някои случаи операционната система стартира, но не работи интегрирания графичен ускорител. Няма драйвери за вграденото видео ядро.

Това се оказа голяма изненада за купувачите. Медиите съобщават, че засега AMD не е правила официални изявления относно поддръжката на различните операционни системи.

Reddit потребителя с никнейм roflmaono сподели, че е запитал техническата поддръжка на производителя на дънни платки ASRock, на какво се дължи този проблем. ASRock обвинява във всичко AMD.

Разбира се, проблемът лесно би могъл да бъде решен, ако производителите на дъна, като ASRock, MSI, Asus и други, представят обновявания на BIOS-а за Windows 7. Но няма никаква гаранция, че ще направят това.

Процесорите Ryzen 3 2200G или Ryzen 5 2400G към днешен ден вече са изключително популярни. Ще следим, дали ще се появи лесно решение на този проблем.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
12 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
the professorДо БахтиБахтиДо DaveDave Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Не знам каква изненада се е оказала липсата на поддръжка за виндовс 7, като това беше обявено преди повече от година.

W10
W10

Windows 7? Защо, не са на Windows 10!

Пенчо
Пенчо

защото не са идиоти?

W10
W10

Определено са идиоти, че не са се обновили!

Пенчо
Пенчо

А ти как се „обновяваш“ малчо? хахаха

W10
W10

С преинсталация, ще е най-добре! Windows 7 се изтрива, а на негово място се инсталира Windows 10!

Бахти
Бахти

Защото не са кухи лейки за да използват Вирус 10!

W10
W10

@Бахти: Стига глупости! Windows 10 е операционна система – не „Вирус“! А Windows 7 е морално стар, като беше популярен между 2009 и 2012 г.

Dave
Dave

Windows 7 в момента е най лекия и най бърз уиндоус (ХР е по лек от него но поради несъвместимост с новия хардуер не е по-бърз). Като сметнеш че 7 няма и следене и автоматично рестартиране по време на най важното ти нещо което правиш на компюръта има само един извод – Windows 7 е най добрия!

До Dave
До Dave

Глупости! Като човек които го използва от 2015 г. всеки ден, мога да потвърдя, че Windows 10 е най-бързият и най-добрият Windows в момента! Все пак е и най-новият! Докато натисна копчето на компютъра за включване, и айде… Също така е доста изчистен, оптимизиран и подобрен! Windows 7 излезе 2009 г., а Windows 10 – 2015 г. Windows 7 нито е бутан, нито е променян през последните 7 г. (от Уикипедия) – следователно: нито е по-добър, нито е по-бърз! Няма и как да бъде! А и да не забравяме, че основната му поддръжка изтече на 13 януари 2015 г.!

Бахти
Бахти

Ако беше нормална ОС, нямаше да се държи като Вирус! На теб и останалите като теб празноглавци, ако им е все тая, че нямат контрол върху компютъра си и от M$ могат да си правят каквото си поискат с него, на разумните хора не им е все тая и затова искат да използват 7-цата.

До Бахти
До Бахти

Като толкова много знаеш докажи, че Windows 10 e вирус! Без празни определения! С линк, с видео. Дай, неоспоримо доказателство! Аз знам, че Windows 7 е стар и че не работи – статията го доказва! Windows 10 набра доста популярност, а на Windows 7 му изтече основната поддръжка – 13 януари 2015 г.! Да ми твърдиш, че Windows 10 е за празноглавци е АБСУРДНО! Я слез на земята моля те!

Великов
Великов

Е как ще пуснат поддръжка на Уиндоус 7, нали Майкрософт трябва, огъвайки ни ръцете да ни принудят да си инсталираме най-новата Боза 10, и да я кърпят на наш гръб.

W10
W10

Windows 7 е морално стар, като беше популярен между 2009 и 2012 г.

OZZY
OZZY

От къде знаеш,че е боза.По спомени от местното население?

the professor
the professor

като гледам гласовете под коментарите, отношението 7:10 е в полза на 7. доста често се занимавам с 10 и за обикновения потребител може да не го дразни постоянното самоинсталиране на плочки с реклами, игри и нежелани програми, то на служебните компютри наред с това редовно се налага да чакаш инсталацията на ъпдейти, да се мъчиш да подкараш шернатия принтер, който като чели от само себе си спира да работи, забравя си настройките или спира да е шернат. отделно че много счетоводни програми работят в пъти по бавно (за това вина имат и накадърните български пОргамисти, щото не може да се… Виж още »