fbpx
4.8 C
София

По време на най-големия си празник Северна Корея остана без официални уеб сайтове

Най-четени


Анонимните заявиха, че са хакнали пет севернокорейски пропагандни сайта за да съботират празника на комунистическата страна на 101-вия рожден ден на основателя й.

Хактивистката група заяви, че е спрял работа севернокорейският новинарски и информационен сайт Uriminzokkiri.com. Това бе обявено в официалния севернокорейски Twitter акаунт, който Анонимните завзеха по-рано този месец: „Повече от севернокорейските уеб сайтове са под наш контрол, те ще бъдат спрени“ – заявиха те. Minjok.com остава недостъпен, докато paekdu-hanna.com и jajusaseng.com изглеждат върнати към обичайното си състояние.

Рожденият ден на основателя – Ким Ир Сен, се нарича Ден на Слънцето и е най-важният празник в Северна Корея. Настоящият лидер Ким Чен-ун е негов внук.

В допълнение, севернокорейските сайтове minjok.com, jajusasang.com и paekdu-hanna.com също са били компрометирани от Анонимните с цел показване подигравателни снимки на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

В началото на април, Аномимните придобиха контрол над акаунта в Twitter, и от тогава, връзките в много от туитове сочат към подигравателни образи на Ким Чен-ун и го заклеймяват като „заплаха за световния мир с междуконтинентални балистични ракети и ядрени оръжия “ и „пилеене на пари, докато хората му гладуват „.

Севернокорейският Flickr акаунт също е бил хакнат, но вече се показва съобщение, което гласи: „този акаунт вече не е активен“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
nobara
nobara
8 години

Прави впечатление в доста статии вече. Повечето ми коментари са или за правописни или за грешки при превода.
А гласувах някога някъде за сайт на нещо си за Калдата. Май няма да се повтори….

lime.vonavi
lime.vonavi
8 години

Браво, още в заглавието има две грешки. Не смятам да чета останалата част от статията.

Нови ревюта

Подобни новини