По време на Черния петък американците изхарчиха $7,4 милиарда, като $2,9 милиарда от тях от смартфони

0
379

Продажбите по време на Черния петък достигнаха нов максимум, но не достигнаха прогнозите на аналитиците. Според данните на компанията Adobe Analytics, по време на празника американците са изхарчили $7,4 милиарда за онлайн пазаруване, което е с $1,2 милиарда повече в сравнение с миналата година. Прогнозата на аналитиците бе, че тази сума ще достигна $7,5 милиарда. А според информацията на друга аналитична компания – Salesforce, по време на Черния петък са купени стоки на малко по-малка сума – около $7,2 милиарда.

Най-популярните продукти се оказаха компютърните игри Frozen 2, L.O.L Surprise и Paw Patrol. Най-продаваните игри се оказаха FIFA 20 и Madden 20. Що се отнася до електронните устройства, най-много са купувани Nintendo Switch. лаптопите на Apple, слушалките Airpods и телевизорите на Samsung.

Тази година с помощта на смартфони са закупени стоки за $2,9 милиарда. Този показател расте много бързо и съвсем скоро ще можем да кажем, че в това отношение мобилните устройства са изпреварили десктоп компютрите.

Една от причините за по-малкия от прогнозирания обем продажби е в това, че празничния сезон с отстъпките и разпродажбите с всяка година започва по-рано. Дълго време Черният петък се считаше за началото на сезона на празничните покупки, но ситуацията се промени, понеже търговците искат да увеличат продажбите си с удължаване на времето на разпродажбите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари