Преди да отидат в Близкия изток американските войници започнаха да оставят смартфоните си вкъщи

11
1267

Преди да заминат за Близкия или Средния Изток американските десантчици са получили заповед да оставят вкъщи всички персонални мобилни устройства.

Във връзка с растящото напрежение между САЩ и Иран, миналата седмица САЩ изпрати в Средния Изток допълнителни военни сили. Преди да заминат за Иран десантчиците от 82-ра въздушнодесантна дивизия са получили заповед да оставят вкъщи всички електронни устройства, включително смартфони, таблети и лаптопи. Информацията е на Барбара Стар (Barbara Starr), кореспондент на министерството на отбраната на САЩ, която я съобщи в своя Twitter акаунт.

„Това не е стандартно и досега подобни заповеди не са давани. Решението изцяло е взето от съображения за съхраняване на оперативната сигурност“ – каза Стар, като цитира генерал-лейтенант Джеймс Мингус (James Mingus).

Според висшето ръководство на армията на САЩ, недостатъчното осигуряване на оперативната сигурност (OpSec) може да застраши войниците и военните операции.

Според самите войници, хората са склонни да правят какви ли не глупости онлайн – пише ZDNet. Публикациите в социалните мрежи могат да дадат възможност на противника да проследява придвижването на военните, а използването на смартфони дава потенциална възможност на противниковите хакери да получат важна информация, да отвлекат някого и след това да поискат откуп. Военните, които през свободното си време се взират в своите смартфони рискуват да заредят вредоносен софтуер или да разкрият важна оперативна информация.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Фейк нюз.
Мислете малко преди да пишете глупости.
Американските войници не са били в Иран преди повече от половин век.
И няма и да ходя в Иран.

говорителят на Пентагона Сюзън Гоф
говорителят на Пентагона Сюзън Гоф

Военноморските сили на САЩ заявиха, че Пентагонът разполага със секретно класифицирано видео на скандален инцидент с НЛО. „Министерството на отбраната, по-специално ВМС на САЩ, разполага с видеото. Както военноморските сили и моят кабинет заявиха по-рано, тъй като разследването продължава, няма да обсъждаме публично отделни доклади/наблюдения. Все пак мога да ви кажа, че датата на видеоклипа е 14 ноември 2004 г. Не очакваме да бъде пуснато това видео“, каза говорителят на Пентагона Сюзън Гоф. Информацията се отнася до среща от 2004 г. между USS Nimitz и странни неидентифицирани обекти, предава БГНес. Три видеоклипа с неизвестни въздушни срещи, направени от пилоти на… Виж още »

Ime
Ime

говорителят на Пентагона Сюзън Гоф: да напиша ли отговор по темата? Не, благодаря.

yout канал за срещите
yout канал за срещите

youtube.
com/watch?v=PRgoisHRmUE

Той
Той

Американски войници в Иран ще има, когато има руски в САЩ 🙂

ллл
ллл

В бъдещето ли гледате или просто спите и не мислите като ги пишете тия статии. Надали точно сега биха ги пуснали в Иран освен ако аз съм пропуснал пълномащабна военна операция някъде между вчера и днес.

Middle East
Middle East

Няма географско понятие „Среден Изток“, колкото и да е така с буквален превод ог английски!

Трудно е да опишеш кражбата на петрол
Трудно е да опишеш кражбата на петрол

Еми немогат да напишат ирак щото ирак ги изгони със закон.

Не могат да напишат че отиват да пазят краденето на петрол от ирак.

Заглавието е точно:
На път за да спрът иран (да му вземат петрола).

В бъдеще – атакуваме китай за да му вземем батерите.

Умни, ако плащат къде ще му излезе сметката
Умни, ако плащат къде ще му излезе сметката

Плащат за петрола като държат парите в амер банка.

С парите праят самолетоносачи.

Ако си поискаш парите ти плащат самолетонoсaчи да те демократизират(нападнат)

London East
London East

Middle East